Gemeente Dongen

Nacht van de Nacht 2010

Publicatiedatum: 27-10-2010

Bijna is het zover: op zaterdag 30 oktober 2010 wordt de zesde Nacht van de Nacht gevierd. Ook dit jaar zijn er in iedere provincie vele duistere activiteiten te beleven, voor jong en oud. Tal van gemeenten en bedrijven nemen ook dit jaar weer deel aan de Nacht van de Nacht. In heel het land zullen honderden kerken, kantoren, bruggen, torens, gemeentehuizen en monumenten de verlichting doven.

Tijdens de Nacht van de Nacht dooft de gemeente Dongen de spots bij de Laurentiuskerk in Dongen, de spots bij de Nederlands Hervormde kerk in s Gravenmoer en een deel van de lantaarns tegenover de Hubertuskerk in Dongen-Vaart.

Oproep aan ondernemers
De gemeente Dongen ondersteunt de Nacht van de Nacht. Wij roepen bedrijven en ondernemers in onze gemeente daarom op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2010 de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Helpt u de gemeente Dongen één nacht donkerder te maken? We hopen dat u mee wilt doen!

Lichtvervuiling
Nederland wordt steeds lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel van die verlichting is onnodig. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en natuur. Zo kunnen we door die verlichting bijvoorbeeld veel minder sterren zien. Lichtvervuiling ontneemt bijna de helft van de Nederlanders zicht op de sterrenhemel in hun woonomgeving. Uit onderzoek blijkt juist dat driekwart van de Nederlanders een donkerder nacht wil. De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren daarom op zaterdag 30 oktober 2010 de zesde Nacht van de Nacht. Hiermee vragen ze aandacht voor de schoonheid én de functie van de duisternis. Door toenemende verlichting staat deze onder druk.

Publieksevenement
De Nacht van de Nacht is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een zeer succesvol en positief publieksevenement waar het beleven van een echt donkere nacht centraal staat. Vele gemeenten en bedrijven doofden samen duizenden lampen. De Dom, de Euromast, de Zaanse Schans en veel bedrijven stonden in het donker, samen met honderden kerken, bruggen, torens en monumenten. Tijdens die donkere nacht trokken in 2009 er ruim twintigduizend mensen er in het donker op uit. Ze namen deel aan ruim 300 duistere evenementen, verspreid over heel het land.

Kijk op www.laathetdonkerdonker.nl voor meer informatie en evenementen die georganiseerd worden in het kader van deze donkere nacht.