Gemeente Middelburg

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 30 oktober, bij het einde van de zomertijd, wordt voor de zesde keer de Nacht van de Nacht gehouden. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht.

In de hele provincie zijn activiteiten om mensen kennis te laten maken met de schoonheid en de functie van de duisternis, die onder druk staan door de toenemende verlichting. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Daardoor wordt het bekijken van de sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren de klus kwijt en kunnen mensen slecht slapen.

Om in de Nacht van de Nacht extra accent te leggen worden in Middelburg diverse activiteiten georganiseerd:

Donker tafelen

Donker tafelen in 8 Middelburgse restaurants van 17.00 - 22.30 uur.

Op de Markt:

Vanaf 17.00, korte dansvoorstellingen:
korte dansvoorstellingen op terrassen aan de Markt, als verrassing en inluiding van de Nacht van de Nacht door Dance center Dazzle. 22.00 â 24.00 uur, sterrenkijken (bij helder weer): de Sterrenwacht Philippus Landsbergen zorgt er voor dat de deelnemers sterren kunnen kijken. Daarbij ook kleinschalige optredens (straattheater, bandoneonspeler) en nachtpannenkoeken, glühwein en chocolademelk.

Rond het Molenwater:

Vereniging Stadspark Molenwater organiseert:
19.00 â 21.00 uur, diverse activiteiten voor kinderen: schminken, wafels eten, spelletjes, lampionoptocht in park; 21.00 â 22.30 uur: verhalenvertellers:
op meerdere locaties in het park Molenwater verhalen voor jong en oud; 22.30 â 23.00 uur: afsluitingsmuziek:
als afsluiting van de activiteiten (achter)grondmuziek in het park Molenwater.

Rond het Molenwater en de Markt wordt tijdens de activiteiten de straatverlichting tijdelijk gedoofd.
Ook de gemeente Middelburg doet mee. De verlichting van de Lange Jan, Kloveniersdoelen en de Middelburgse molens zijn die avond gedoofd. De gemeente verzoekt de bedrijven in Middelburg op deze avond reclame- en sierverlichting te doven.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenachtmiddelburg.nl en www.stadsparkmolenwater.nl

Â

Â

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl