Gemeente Hoorn

30 oktober Nacht van de Nacht in Hoorn

Op 30 oktober 2010 wordt landelijk de zesde Nacht van de Nacht gevoerd. De gemeente Hoorn doet, net als vorig jaar, mee door een aantal gebouwen op 30 oktober niet te verlichten. De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement dat aandacht vraagt voor lichtvervuiling en energiebesparing. De gemeente Hoorn roept Hoornse inwoners en ondernemers op om op 30 oktober ook de lichten te doven. Lichtvervuiling Nederland is koploper op het gebied van lichtvervuiling. Bij een volkomen duistere nacht kunnen we in Nederland zon 2.500 sterren zien. Door de lichtvervuiling zien we in de steden maar 100 sterren. Tijdens de Nacht van de Nacht dooft de Gemeente Hoorn de lichten van het Westfries Museum, het Affichemuseum, de Koepelkerk op het Grote Noord en de Noorderkerk op het Kleine Noord. Hoorn hoopt dat ook inwoners en ondernemers dit voorbeeld volgen.

Magische Nacht Natuurpark Blokweer in Blokker doet ook mee aan het evenement. Van 18.30 tot 21.30 uur organiseert MAK voor kinderen de Magische Nacht van de Nacht. Tijdens deze magische nacht kunnen kinderen verkleed op een reis door het heelal. Voor meer informatie zie: www.mak-blokweer.nl.

Doe mee aan de Nacht van de Nacht Sterrentelling Kijk tot 10 november tijdens een heldere avond naar de sterrenhemel bij jou in de buurt en help mee te onderzoeken hoe donker het nog is in Nederland. Via www.sterrentellen.nl kunnen deelnemers zich opgeven. Er zijn leuke prijzen te winnen.