Gemeente IJsselstein


Nacht van de Nacht in IJsselstein

Op zaterdag 30 oktober 2010 vindt voor de zesde keer Nacht van de Nacht plaats. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. De gemeente IJsselstein werkt mee aan de Nacht van de Nacht. Zij zorgt ervoor dat schijnwerpers bij monumenten en bruggen zijn uitgeschakeld van 29 oktober tot en met 1 november. Uit het oogpunt van veiligheid blijft de normale straatverlichting branden.

Nederland wordt 's nachts lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel van die verlichting is onnodig. Waarom moet een reclamemast de hele nacht branden? Waarom staan bedrijfsgebouwen de hele nacht in felle verlichting terwijl er niemand langskomt? Driekwart van de Nederlanders wil een donkerdere nacht en lichtvervuiling ontneemt aan bijna de helft van de mensen het zicht op de sterrenhemel.

Op zaterdag 30 oktober worden in het hele land activiteiten georganiseerd. Zo organiseert IVN Nieuwegein e.o. samen met de Milieuwerkgroep Houten een avondwandeling in het bos Nieuw-Wulven. De deelnemers kunnen dan horen, voelen en ruiken wat er 's nachts in het bos leeft en verhalen gaan horen over licht en donker. Misschien zijn er ook wel nachtdieren te zien. En wie weet, zelfs de kraters op de maan. Meer informatie vindt u op www.laathetdonkerdonker.nl .

Doe mee!
Wilt u als inwoner of ondernemer in IJsselstein ook een bijdrage leveren om het donker donker te laten? Schakel dan op 30 oktober bijvoorbeeld uw tuinverlichting of buitenreclame uit.