GroenLinks
Landelijke actiedag 'Handen af van de kinderopvang'

Op zaterdag 30 oktober voert GroenLinks landelijk actie tegen de bezuinigingen op de kinderopvang. Het motto is 'Ik wil werken! Handen af van de Kinderopvang'. Verschillende GroenLinks afdelingen gaan op straat handtekeningen verzamelen.

De afdelingen in Amersfoort, s-Hertogenbosch, Kampen, Leiden, Leiderdorp, Oss, Rotterdam, Sittard-Geleen, Maarssen, Strabrecht, Tilburg, Utrecht en Weststellingwerf spreken morgen op centrale plekken vaders en moeders aan. En een speciaal GroenLinks promoteam maakt zaterdag met de trein een 'rondje Nederland' langs verschillende grotere plaatsen zoals Haarlem, Delft, Den Haag, Nijmegen, Eindhoven, Alkmaar, Arnhem en Apeldoorn.

Tot op heden zijn er ruim 51.000 handtekeningen verzameld. GroenLinks voerde in 2008 ook actie tegen de bezuinigen op de kinderopvang en haalde toen meer dan 80.000 handtekeningen op. Tweede Kamerlid Ineke van Gent gaat hier weer voor, en zal bij de begrotingsbehandeling half november deze handtekeningen aanbieden aan minister Kamp.

Teken ook mee voor een betaalbare Kinderopvang!