Gemeente Heemskerk


vrijdag, 15 oktober 2010

Geniet van de pracht van een donkere nacht

Op zaterdag 30 oktober viert Nederland de zesde Nacht van de Nacht. Gemeenten in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland staan daar uitgebreid bij stil door op allerlei plaatsen de lichten te doven. Daarnaast is er een groot scala aan nachtactiviteiten voor jong en oud. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting.

Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlem,
Haarlemmerliede-Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort; al deze gemeenten onderschrijven de doelstellingen van de Nacht van de Nacht. Diverse gemeenten doven in de nacht van 30 op 31 oktober de lichten van gemeentehuizen, kerktorens en openbare gebouwen. Tevens roepen zij ondernemers op om, waar mogelijk, de lichten te doven. Op de website www.milieudienst-ijmond.nl kunnen ondernemers terecht voor tips om in de toekomst zuiniger om te gaan met nachtverlichting.

Sluit aan bij dit succesvolle evenement
De milieudienst hoort graag welke initiatieven in de regio worden genomen. Zij roept burgers en ondernemers op om te laten weten op welke manier zij meedoen aan dit succesvolle evenement. Via de website van de Milieudienst IJmond kan iedereen zijn/haar eigen initiatieven of ervaringen toevoegen.

Excursies
Dat de Nacht van de Nacht meer is dan het doven van verlichting, bewijzen de acht centra voor natuur- en milieueducatie in de regio. Zij stelden met elkaar een zeer divers programma van (kinder)activiteiten en excursies op. Een overzicht van de activiteiten is tevens terug te vinden op www.milieudienst-ijmond.nl.

Sterrenhemel
Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland en lichtvervuiling ontneemt bijna de helft van de Nederlanders zicht op de sterrenhemel. Ook raken nachtdieren in de war van de lichte nachten. Nederland is op dit moment een van de meest verlichte landen ter wereld. De Nacht van de Nacht is een 'gevestigd' evenement geworden en heeft met succes de afgelopen jaren lichtvervuiling op de agenda gezet van gemeenten, bedrijven en beleidsmakers.

Meer informatie op: www.milieudienst-ijmond.nl

---

Bestanden:
Folder_Nacht_van_de_Nacht.pdf822 K