IKON

P E R S B E R I C H T

Aftrap 'Refo500' live te volgen via internet, Radio 5 en Themakanaal Spirit 24

In 1517 spijkerde Maarten Luther 95 stellingen tegen de misstanden in de kerk op de deur van de slotkapel te Wittenberg. Deze actie wordt beschouwd als het begin van de Reformatie. Hierna vonden in Europa grote veranderingen plaats op allerlei gebied. De invloeden daarvan merken we vandaag nog. Voor Refo500 is dit aanleiding om in negen thema's aandacht te geven aan de Reformatie als beweging van vernieuwing en verandering. Op zaterdag 30 oktober 2010 gaan in de Sint-Janskerk in Gouda de hele dag de deuren open voor het publiek tijdens de opening van Refo500 'REWIND FORWARD'. Het evenement is live te volgen via internet (zvk.nl), Radio 5 en het digitale themakanaal Spirit 24.

Refo500 is een project van Stichting Refo500, dat aandacht wil geven aan de betekenis en relevantie van de Reformatie uit de 16e eeuw. Refo500 kijkt terug: REWIND, en ook vooruit: FORWARD. Aan het project doen inmiddels zo'n 70 partners mee uit binnen- en buitenland.

Aan het evemenent op 30 oktober werken mee: Ahmed Akgunduz, Christiane Berkvens, Antoine Bodar, Heleen Dupuis, Gerrit de Fijter, Elsbeth Gruteke, Sadik Harchaoui, Wilma Hartogsveld, Hans Jansen, Andries Knevel, Anne van der Meiden, Hilde Niezen, Arjan Plaisier, Bart Jan Spruyt, Kees van der Staaij en vele anderen.

Muzikale bijdragen worden verzorgd door o.a. de muziekgroep Sela, koor Driestar-Educatief, Vocaal Ensemble Cantare, orkest Concerto d'Amsterdam en organist Christiaan Ingelse.

Zendtijd voor Kerken verzorgt op 30 oktober vanaf 12.00 uur een live-stream via internet (zvk.nl) met o.a. discussieprogramma's en muziek. Op Radio 5 is de avondbijeenkomst live te beluisteren van 19.30 - 22.00 uur, verzorgd door de EO. De avondbijeenkomst is ook live te zien via het digitale themakanaal Spirit 24.

www.zvk.nl www.eo.nl www.spirit24.nl www.refo500.nl