Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 27 oktober 2010

WILLEM-ALEXANDER OP GALA MET PRINSES VICTORIA
Blauw Bloed, zaterdag 30 oktober om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed onder andere aandacht voor prins Willem-Alexander. Hij is samen met de Zweedse kroonprinses Victoria te gast op een gala-avond in Noordwijk. De royals vieren daar het 50-jarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel. De banden tussen Willem-Alexander en Victoria zijn zeer hecht, zo was prinses Amalia een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van Victoria in juni. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

Verder brengt koningin Beatrix dinsdag een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel. Commissievoorzitter Barroso nodigde de vorstin uit. Ook heeft de koningin een ontmoeting met president Herman Van Rompuy van de Europese Unie. Tevens verricht ze de officiële opening van het nieuwe gebouw van de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de EU.

En het rommelt in politiek België. Koning Albert heeft inmiddels bijna een dagtaak aan zijn pogingen om de formatie van een nieuw kabinet te laten slagen. Ondertussen schijnt er achter de schermen gewerkt te worden aan een plan om Albert zijn politieke macht te ontnemen. En wat is er waar van het verhaal dat de politieke strubbelingen een naderende troonsafstand verhinderen?

Wie buigt voor wie, hoe wordt de tafelindeling bij een koninklijk diner bepaald en welke royal moet waar gaan staan voor een staatsieportret? Koninklijke etiquette is zo eenvoudig nog niet. Protocoldeskundige Henrik de Groot legt uit hoe de zaken aan de hoven geregeld zijn.

Een juiste make-up is voor prinsessen natuurlijk onontbeerlijk. Daar weten de kroonprinsessen Mary, Letizia en Victoria alles van. Topvisagist Mari van de Ven en Kim Querfurth, journalist van tijdschrift AvantGarde, nemen de make-up van deze drie brunettes onder de loep.

En deze week in Blauw Bloed het laatste deel in onze serie over koninklijk Amsterdam. Nog één keer bezoeken historica Reinildis van Ditzhuyzen en erfgoeddeskundige Korneel Aschman de mooiste en meest bijzondere plekjes in Mokum, met vaak een verborgen koninklijke geschiedenis.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht