Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-10-2010

Bredase jongen (16) slaat portier met fles op zijn hoofd

BREDA: De politie heeft vrijdagavond en -nacht drie aanhoudingen verricht tijdens het horecatoezicht in de Bredase binnenstad. Het was een relatief rustige dienst en niet echt druk op straat en in de kroegen. Toch zorgde het veelal jonge en dronken publiek voor nogal wat werk, vooral in het tweede deel van de avond en het begin van de nacht. Een 16-jarige jongen uit Breda werd aangehouden, nadat hij een portier van een kroeg aan de Vismarktstraat met een fles op zijn hoofd had geslagen. De portier hield daar een flinke bult aan over. De jongen is ingesloten op het bureau, hij komt in aanmerking voor het project Weekendje Weg. Verder werden nog een 19-jarige en een 24-jarige Bredanaar opgepakt voor het respectievelijk niet opvolgen van een bevel en het verstoren van de openbare orde.

Jongeren aangehouden op verboden terrein in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Vier jongeren in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar uit Etten-Leur zijn vrijdagavond kort voor 22.30 uur gearresteerd bij het Johan Cruijffcourt aan de Hobodreef. De gemeente heeft vorige week bepaald dat het verboden is om op deze locatie te zijn tussen 22.00 en 07.00 uur. De maatregel is met diverse borden rondom het veldje duidelijk aangegeven. Het viertal mocht mee naar het bureau en is na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd.

Dronken bestuurder uit Sliedrecht raakt rijbewijs kwijt

BREDA: Een 46-jarige automobilist uit Sliedrecht is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op dronken rijden. Agenten zagen hem rond 23.15 uur nogal slingerend rijden op de A16 en besloten hem langs de kant van de weg te zetten. Hij blies vervolgens 695 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over teruggave ervan.

Politie arresteert Roosendalers in auto met gestolen kentekenplaten

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen tegen 01.00 uur twee
Roosendalers (17 en 20 jaar) aangehouden. Zij reden op de Van Voorst tot Voorstlaan in een auto met twee verschillende kentekenplaten. Beide platen bleken recent gestolen. De auto waarin het tweetal reed, is mogelijk de auto die de afgelopen weken gezien is enkele straatroven in de regio Breda. De politie onderzoekt de eventuele rol van het tweetal daarbij. De verdachten zijn daarvoor op het bureau in verzekering gesteld.


Laatst gewijzigd 30-10-2010 10:41 | © Regio Midden en West Brabant |