Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerijen opgerold

Nijmegen, 30-10-2010 o Vrijdag heeft de politie twee hennepkwekerijen opgerold in Nijmegen. De ene werd aangetroffen aan de Jonagoldstraat en de andere aan de Oude Groenewoudseweg in Nijmegen. De eerste kwekerije werd gelokaliseerd na een anoniem binnengekomen tip, de tweede door tips van omwonenden.

Bij de eerste hennepkwekerij aan de Jonagoldstraat belden agenten vrijdagochtend rond 9 uur aan. Een 47-jarige man deed open en agenten troffen binnen ongeveer 330 hennepplanten aan. Ook werd geconstateerd dat de man illegaal stroom aftapte ten behoeve van de kwekerij. De man bleek de huurder en niet de eigenaar van de woning te zijn en werd als verdachte aangehouden.

Ontmanteld
Rond 13 uur gingen agenten naar de Oude Groenewoudseweg in Nijmegen om een gemelde hennepkwekerij te lokaliseren. Daar werd in een loods een kwekerij met 220 planten aangetroffen. Ook op deze locatie werd de stroom illegaal afgetapt en deze is door de stroomleverancier vrijdagmiddag afgesloten. De loods wordt verhuurd maar deze huurder werd vrijdag niet aangetroffen. Beide kwekerijen zijn ontmanteld en het afval hiervan, waaronder de 550 planten, zijn vernietigd. (13)

Laatst gewijzigd 30-10-2010 10:54 | © Regio Gelderland-Zuid |