Politie Drenthe

Zaterdag 30 oktober 2010

Provincie Drenthe, 30-10-2010

Man komt om het leven tijdens bedrijfsongeval

ROSWINKEL Zaterdagochtend rond 07.30 uur is een 23-jarige man uit Emmer Compascuum om het leven gekomen tijdens een bedrijfsongeval. De man was op een stuk land in de omgeving van het Oude Schuttingskanaal O.Z. bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan een aardappelrooimachine. Door onbekende oorzaak is de man in de machine terechtgekomen en ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Aanhoudingen winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Triade een 28-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een artikel uit de supermarkt weggenomen en werd betrapt. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een ontzegging van een jaar uitgereikt.

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt aan de Statenweg een 30-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een aantal cosmetica artikelen in zijn tas gestopt en was voorbij de kassa gelopen en hij werd betrapt. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een winkelverbod twee jaar uitgereikt.

Rijbewijzen ingevorderd

ERM De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit Rotterdam ingevorderd op de N34. De automobilist reed 164 kilometer per uur over de N34. Dit werd geconstateerd met behulp van een lasergun. Na correctie reed de man 59 kilometer te hard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

ERM De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Blaricum ingevorderd op de N34. De automobilist reed 157 kilometer per uur over de N34. Dit werd geconstateerd met behulp van een lasergun. Na correctie reed de man 52 kilometer te hard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding op kruispunt

HOOGEVEEN Vrijdagochtend heeft op een kruispunt van de Tamboerlaan een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 60-jarige automobilist uit Zwolle reed over de Tamboerlaan in de richting van de Valkenlaan. Bij de kruising zag hij de voor hem van rechtskomende 22-jarige automobiliste uit Hoogeveen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Niemand raakte ernstig gewond. De zwangere automobiliste uit Hoogeveen had wel last van haar arm en ribben en zij werd ter controle overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige automobilist uit Schoonoord op de Oude Molenstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de automobilist in een voetgangersgebied rondreed. De auto werd aan de kant van de weg gezet. Na controle bleek dat de auto niet APK gekeurd was. De automobilist moest ook een blaastest ondergaan en hij bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 360 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd.

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 45-jarige automobilist uit Emmer Compascuum op de Boslaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 510 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.

EMMEN De politie heeft vrijdagnacht een 26-jarige automobilist uit Emmen op de Warmeerweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Na een alcoholcontrole bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 810 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van tien uur opgelegd.

Politie controleert verkeer

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond op verschillende plekken in de omgeving van Assen het verkeer gecontroleerd. Tijdens deze controle werden tien bekeuringen uitgeschreven. Drie bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. Drie verkeersdeelnemers kregen een bekeuring omdat zij niet stopten voor een rood verkeerslicht. Een weggebruiker kreeg een bekeuring omdat deze geen voorrang verleende aan het verkeer dat van rechts kwam. Een motorrijder negeerde een stopteken. Deze werd later aan de kant gezet en ontving drie bekeuringen. Een bekeuring voor een overschrijding van e maximum snelheid (reed 41 kilometer per uur te hard), een bekeuring voor het rijden over een fietspad en een bekeuring voor het negeren van een stopteken.

Drie jongens aangehouden voor mishandeling

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongens (15 jaar uit Beilen, 14 jaar uit Beilen en 13 jaar uit Westerbork) aangehouden voor mishandeling bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. Het drietal wordt ervan verdacht een 13-jarige jongen uit Beilen te hebben mishandeld. Het drietal werd meegenomen naar het politiebureau en zij werden ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Auto op de kop in een sloot

NIJEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 25-jarige automobilist uit Onna met zijn auto op de kop in een sloot langs de Friesestraatweg beland. Agenten troffen de man in de berm langs de weg aan. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 390 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. De man raakte niet gewond en verklaarde tegenover de politie dat hij de macht over het stuur was verloren en daardoor van de weg was geraakt.

Motorrijder komt ten val

COEVORDEN Vrijdagmiddag is op de Rembrandtlaan een 68-jarige motorrijder uit Noordwolde (FR) met zijn motor ten val gekomen. De oorzaak van het ongeval is onbekend. Ter plekke bleek dat de man in bijna stilstaande positie om was gevallen met zijn motor. De man had last van zijn heup en kon zich moeilijk bewegen. De motorrijder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Man aangehouden na bedreiging

BORGER De politie heeft vrijdagmiddag op de Hoofdstraat een 51-jarige man uit Emmen aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een medewerker van een bank te hebben bedreigd. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie controleert het verkeer

REGIO De politie heeft vrijdag op verschillende plaatsen in de regio het verkeer gecontroleerd. Aan de hand van een radarsnelheidscontrole werd de snelheid gecontroleerd van de weggebruikers. Tijdens een radarsnelheidscontrole bij Drogteropslagen waren 49 weggebruikers in overtreding. Op de N48 bij Zuidwolde waren 107 weggebruikers in overtreding. Op de Abel Tasmanstraat in Emmen waren 486 weggebruikers in overtreding en op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen waren 70 weggebruikers in overtreding. Daarnaast werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, een bekeuring voor een verlopen APK en een bekeuring het niet dragen van de verplichte autogordel.