Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 30-10-2010

Politie arresteert Woudrichemmer wegens diefstal grafplaten

WOUDRICHEM: De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.00 uur een 54-jarige man uit Woudrichem aangehouden wegens diefstal van enkele marmeren grafplaten en kopstenen. De man was uitgenodigd om naar het bureau in Nieuwendijk te komen, nadat de diefstal donderdag werd ontdekt. Op de begraafplaats in het dorp vonden afgelopen werkzaamheden plaats. De verdachte besloot woensdagavond enkele platen die volgens hem toch verwijderd zouden worden, mee naar huis te nemen. Hij wilde er 'iets creatiefs' mee doen. Tegen de Woudrichemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken Poolse automobilist raakt rijbewijs kwijt

WAALWIJK: Een 43-jarige in Waalwijk verblijvende Pool is vrijdagmiddag rond 13.45 uur aangehouden op de Drunenseweg. Een getuige meldde dat de man slingerend en mogelijk dronken over de weg reed. Agenten troffen de Pool inderdaad zwaar onder invloed van alcohol aan, bij een controle blies hij 795 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De Pool mocht zijn rijbewijs inleveren, dat gebeurt bij waarden hoger dan 570 ug/l.

Werkendammer bedreigt buurman met mes

WERKENDAM: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een 42-jarige inwoner van Werkendam aangehouden. De man zou zijn buurman met een flink mes hebben bedreigd. Er spelen al langer problemen tussen de verdachte en de buurt, aldus de bewoners. De man uit Werkendam is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen.

Tilburger (43) aangehouden na mishandeling vrouw in Rijen

RIJEN: De politie heeft zaterdagmorgen een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. Dat gebeurde om 01.30 uur. Het tweetal verblijft op een camping aan de Oosterhoutseweg en had na het stappen ruzie gekregen. Daarbij zou de vrouw diverse klappen hebben gekregen en over de grond zijn meegetrokken. De verdachte is op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Politie arresteert drie stappers tijdens horecatoezicht in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond en -nacht tijdens het horecatoezicht in het centrum van Oosterhout drie mensen aangehouden.

Een 18-jarige man uit Oosterhout werd gearresteerd, omdat hij enkele jongeren zou hebben geslagen op de Markt. De politie onderzoekt de vechtpartij. Verder werd nog een 19-jarige Oosterhouter aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en een 40-jarige man uit Oosterhout mocht mee naar het bureau, nadat hij geprobeerd had een fiets te pikken op de Klappeijstraat.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 30-10-2010 13:40 | © Regio Midden en West Brabant |