Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30-10-2010

Horecatoezicht Tilburgse binnenstad: drie stappers aangehouden

TILBURG: Agenten die vrijdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad, hebben een relatief rustige dienst achter de rug. Er hoefde slechts drie aanhoudingen te worden verricht. Een 30-jarige Tilburger werd gearresteerd, omdat hij zijn vriendin mishandeld zou hebben. Bij de man werd een boksbeugel gevonden. De vrouw verklaarde dat er niets was gebeurd. Een 40-jarige Bredanaar vond het kennelijk nodig politiemensen te beledigen en een 19-jarige man uit Tilburg wilde niet luisteren toen agenten hem vorderen het centrum te verlaten. Ook werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven, veelal voor wildplassen en verkeerd parkeren.

Beginnend bestuurder betrapt op dronken rijden

TILBURG: Een 19-jarige Tilburgse automobilist is vrijdagavond betrapt op dronken rijden. Surveillerende agenten besloten hem rond 22.45 uur te controleren toen hij vanaf de Ringbaan Zuid vrij onlogisch rechtsaf de Wethouder van Ierlantstraat in reed. De beginnend bestuurder, die nogal agressief reageerde richting de agenten, blies 455 ug/l, terwijl voor hem slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 g/l wordt bij beginnende bestuurders het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Tilburgers opgepakt wegens huiselijk geweld en bedreiging

TILBURG: Een 37-jarige Tilburger is vrijdagavond gearresteerd wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht rond 18.45 uur diverse familieleden te hebben geslagen tijdens een ruzie in de ouderlijke woning in de wijk Hasselt. De politie werd gewaarschuwd, waarna de man in zijn eigen woning kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Een 46-jarige Tilburger ging vrijdagavond door het lint, nadat zijn 19-jarige zoon enkele spullen kwam ophalen in de woning van de vader in de wijk Goirke. De zoon was eerder de woning uitgezet. De vader ging zijn zoon en een vriend met een hakbijl over straat achterna. De jongens wisten er echter vandoor te gaan en belden de politie. Agenten konden den Tilburger rond 22.00 uur aanhouden. Hij werd echter na zijn arrestatie onwel en is direct na de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht. De man moest met onbekende klachten worden opgenomen.

Een 45-jarige man uit Hilvarenbeek werd zaterdagmorgen tegen 04.15 uur aangehouden wegens mishandeling en vernieling. Hij zou zijn vriendin in haar woning in de wijk Jeruzalem hebben geslagen. Ook werd de inboedel deels vernield. De man is ingesloten op het bureau.

Bejaarde Tilburgse vrouw gearresteerd na overlast in ziekenhuis

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 23.45 uur een 82-jarige Tilburgse vrouw aangehouden, nadat ze door beveiligingspersoneel het Elisabethziekenhuis was buitengezet.

De vrouw, die nogal onder invloed van alcohol was, wilde bij haar man blijven die opgenomen werd. Ze was echter zo luidruchtig en vervelend dat beveiligers haar de deur wezen. Eenmaal buiten bleef ze
recalcitrant en wilde niet luisteren naar agenten die haar vorderden om haar huis te gaan. De bejaarde vrouw schold de agenten uit, sloeg een van hen met haar tas en brak een ruitenwisser van de politiebus af. Uiteindelijk vonden de agenten het genoeg en namen haar mee naar het bureau. Daar kreeg ze een boete voor openbare dronkenschap; voor de vernieling zal zich later moeten verantwoorden. De bejaarde vrouw is bij de politie bekend vanwege overlastmeldingen.

Politie houdt twee mannen met inbrekerswerktuigen in auto aan

TILBURG: Surveillerende agenten hebben zaterdagmorgen tegen 05.15 uur op de Baden Powellaan een 22-jarige man uit Rosmalen en een 19-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal reed in een auto door De Reeshof en bij een controle bleken er diverse
inbrekerswerktuigen in de auto te liggen. Het is volgens de APV van de gemeente Tilburg verboden om die spullen 's-nachts te vervoeren, vandaar dat de mannen mee mochten naar het bureau. Daar ontkenden ze te hebben willen inbreken, ze zouden juist op weg naar huis zijn na een avondje stappen.

Laatst gewijzigd 30-10-2010 12:27 | © Regio Midden en West Brabant |