Politie Zeeland


---

1926-2010 Rijbewijs ingevorderd van 20-jarige automobilist, Bruinisse
Door de politie is zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Middelharnis.
Agenten zagen vrijdag tegen middernacht ter hoogte van het Stenenpad een auto rijden waarvan de buitenspiegel los hing tegen de deur. Ze keerden hun dienstvoertuig en reden deze auto achterna om de bestuurder te controleren. Gekomen op de parkeerplaats aan het Stenenpad zagen ze geen auto staan. Bleek dat de auto het fietspad was opgereden en zich klem had gereden op een betonnen rand. Naast de auto stonden twee personen. Eén van hen, de 20-jarige, vertelde dat hij de auto had bestuurd. De auto, die van zijn stiefvader was, had hij zonder toestemming meegenomen. Bleek ook dat hij als beginnend bestuurder teveel alcohol had gedronken waarna hij ook nog zijn rijbewijs moest inleveren.

1927-2010 Woninginbraak in Sluiskil
In een woning aan de Schoutstraat is tussen vrijdag en zaterdag ingebroken tijdens afwezigheid van de bewoners.
Die verlieten omstreeks 19.30 uur hun woning. Bij thuiskomst zaterdag om 02.45 uur ontdekten ze de inbraak en dat er spullen waren weggenomen. Er werden o.a. sieraden en twee fotocamera's gestolen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

1928-2010 Terneuzense aangehouden voor openstaande boetes
Een 52-jarige vrouw uit Terneuzen is aangehouden omdat ze voor 4.284,51 euro aan openstaande boetes niet betaald had.
De politie was al diverse malen tevergeefs bij haar aan de deur geweest maar troffen op haar woonadres in Terneuzen niemand aan. Uit navraag bleek dat ze mogelijk bij familie in Flevoland zou verblijven.
Er werd contact gezocht met de politie aldaar en die hebben de vrouw aangehouden. De vrouw kan de boetes niet betalen en zal dus 91 dagen in gijzeling gaan in een Huis van Bewaring. (Het is in de wet vastgelegd dat wanneer iemand zijn boetes niet betaald in gijzeling mag worden genomen. Gijzeling is een dwangmiddel en geen verganging van de boetes. Die moeten dus nog steeds betaald worden.)