Politie Gelderland-Zuid

Met alcohol op in gestolen auto

Kerkdriel, 30-10-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over drie kwam er een melding binnen van een getuige over een aanrijding op de rotonde bij de Wordenseweg in Velddriel. Daar zou een auto over de rotonde gereden zijn, een paal hebben geraakt en weer weggereden zijn.

Agenten die naar de rotonde reden, zagen direct een verkeerspaal die omver was gereden. Wat de agenten hielp bij het zoeken naar de veroorzaker, was een kentekenplaat dat op de grond lag bij de plaats van de aanrijding. Op basis van de gegevens zou de eigenaar van de auto in Hedel wonen. De agenten volgden de bandsporen die in de richting van Rossum leken te gaan. Ze reden over de Provinciale weg, Hoorzik, in Kerkdriel toen zij een auto geparkeerd zagen staan, beschreven zoals bij het kenteken hoorde. Zij zagen dat de voorzijde van de auto beschadigd was en dat een kentekenplaat ontbrak.

Geen rijbewijs
Terwijl de agenten bij de auto stonden, kwam er een jongen op hen afgelopen. De jongen zei dat hij de auto had bestuurd en dat hij een aanrijding had gehad. De jongen, van 17 jaar en afkomstig uit Ammerzoden, zei ook dat hij geen rijbewijs had en de auto had gestolen.

Blazen
De agenten vermoedden dat de jongen alcohol had gedronken en lieten hem een blaastest afleggen. De blaastest gaf een F indicatie aan. De jongen werd aangehouden op verdenking van diefstal, rijden onder invloed, verlaten van een plaats ongeval en ook nog voor het rijden zonder rijbewijs. Eenmaal aangekomen op het politiebureau bleek de ademanalysetest een resultaat van 475 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l) te geven. De jongen is in verzekering gesteld en wordt nog verhoord. (13)

Laatst gewijzigd 30-10-2010 13:56 | © Regio Gelderland-Zuid |