Politie Groningen

Zaterdag 30 oktober 2010

Provincie Groningen, 30-10-2010

Man ernstig gewond door op hol geslagen paard

GRONINGEN Een 67-jarige man uit het Friese Twijzelerheide is vrijdagmorgen met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man leunde tegen een hek van een paardenbak aan de Friesestraatweg in Groningen. Het paard in de bak sloeg plotseling op hol en ramde het hek waar de Fries tegen aan stond. Het hek viel daardoor naar achteren waardoor de 67-jarige op zijn achterhoofd viel. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Gokkasten leeggehaald na inbraak in café

GRONINGEN Een eigenaar van een café aan de Rijksweg in Groningen is gedupeerd geraakt vanwege een inbraak in zijn pand. In de nacht van donderdag op vrijdag is een onbekende persoon de horecagelegenheid binnengedrongen en heeft enkele gokkasten opengebroken. Nadat de verdachte zijn slag had geslagen ging hij er met een onbekend geldbedrag via een ingeslagen ruit vandoor. De gedupeerde heeft aangifte gedaan bij de politie.

Mannen dreigen bewoner te doden

WILDERVANK De politie stelt een onderzoek in naar een ernstige bedreiging in een woning in Wildervank. Twee mannen drongen vrijdagavond de woning binnen en dreigden 33-jarige inwoner van Wildervank te doden. Zij vernielden daarbij enkele ruiten. De bedreiging gebeurde in het bijzijn van andere huisgenoten. De 33-jarige wist het huis uit te vluchten. De twee verdachten gingen er daarna vandoor. De politie heeft sterke vermoedens te weten wie een van de verdachten is.

Overstekende fietser zorgt voor botsing

GRONINGEN Een 52-jarige fietser uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt op de Pop Dijkemaweg in zijn woonplaats. De Stadjer reed op een fietspad richting de Pop Dijkemaweg en wilde deze weg oversteken. Hij gaf daarbij een bromfietser (18) uit Groningen, die juist op deze weg reed, geen voorrang. De 18-jarige ging nog vol in de remmen, maar kon een botsing niet voorkomen. De fietser raakte bij de aanrijding gewond en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De politie heeft een registratie gemaakt.

Automobilist werkt zich in de nesten

GRONINGEN Een 24-jarige automobilist uit Groningen heeft zich vrijdagavond niet van zijn beste kant laten zien. De Groninger werd bij een verkeerscontrole op het Emmaplein gevraagd zijn rijbewijs te tonen. Hij zei tegen de agent dat hij die niet bij zich had. Ook kon hij geen ander identiteitsbewijs laten zien. Toen de politieman vroeg of de man dan zijn auto even wilde parkeren om een en ander uit te zoeken, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Dankzij persoonsgegevens die de politie wist te achterhalen, gingen agenten direct naar de woning van de verdachte. Daar werd hij even later aangehouden. De Stadjer stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA en hij had nog ruim 400 euro aan onbetaalde boetes open staan. De verdachte is ingesloten en zal zich in de loop van zaterdag moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Echtpaar in woning overvallen

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een gewapende overval die vrijdagavond plaatsvond in een woning aan de Sloep in Groningen. Een onbekende man belde rond 19.30 uur bij het echtpaar aan. Nadat de bewoner de deur open had gedaan, stormden plotseling twee andere personen via de voordeur de woning binnen. Zij droegen bivakmutsen. De man en vrouw werden bedreigd met een vuurwapen en moesten geld afgeven. Zij werden door het trio verwond. Het trio ging er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor.

De verdachte die aanbelde rende weg in de richting van de Loopplank. Van hem is het volgende signalement bekend: blanke huidskleur, ca. 1.85 m. lang, donkere bril dragend, blauwe broek en wit overhemd.

De politie heeft s avonds vanwege de overval in de wijk Lewenborg Burgernet ingezet. In totaal werden 400 mensen in het oostelijke deel van de stad gebeld. In totaal hebben 190 personen de melding geaccepteerd. Helaas kwamen naar aanleiding van de actie geen meldingen van getuigen binnen. De politie vraagt inwoners van Groningen zich aan te melden voor Burgernet viawww.burgernet.nl. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.

Bromfietser van de weg gehaald

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op diverse plaatsen in de stad Groningen bromfietsers van de weg gehaald. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren zich met bromfietsen en scooters had verzameld in de omgeving van de Euvelgunnerweg. Op het industrieterrein werd een 15-jarige jongen langs de kant gezet. Hij was niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs en droeg geen helm. Zijn 16-jarige passagier droeg ook geen helm. De scooter is in beslag genomen. Later die avond werd op het Damsterdiep een 16-jarige scooterbestuurder aangehouden. Hij had geen rijbewijs en gaf een valse naam op. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na steekincident in woning

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Oosterweg in Groningen een 57-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht vlak voor zijn aanhouding een 46-jarige plaatsgenoot te hebben verwond met een scherp voorwerp. In de woning was een feestje gaande dat na een woordenwisseling uitmondde in een ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. Het slachtoffer raakte bij de schermutseling gewond aan zijn hals. Een andere aanwezige in de woning waarschuwde de politie. Agenten vonden in de woning het gebruikte voorwerp. De 57-jarige is ingesloten. Het 46-jarige slachtoffer is voor zijn verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Tieners aangehouden voor baldadigheid en vernielingen

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdag in het centrum van Winschoten diverse tieners aangehouden voor baldadig gedrag en vernielingen. Het ging om verschillende tieners die onafhankelijk van elkaar door de Molenstad liepen.

Dankzij een alerte melder heeft de politie vrijdagnacht op de Venne twee tieners aangehouden voor baldadigheid. Het tweetal uit Oude Pekela (16) en Heiligerlee (16) schopte in het centrum van Winschoten tegen een oliebollenkraam. In de Torenstraat trokken ze planten uit de grond en uit plantenbakken. De planten zijn grotendeels teruggezet. Hoewel de schade minimaal is, zijn de pubers aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Op het Burgemeester Schonfeldplein werden vrijdagnacht vier tieners uit Winschoten aangehouden. De jongemannen in de leeftijd van 17 t/m 19 jaar gooiden fietsen omver en smeten een fietsenrek op het wegdek. Ook in dit geval reageerde een getuige alert en waarschuwde direct de politie. Het viertal werd voor verhoor ingesloten. Ze konden zaterdagmorgen in bezit van een proces-verbaal- richting huis.

Inbreker slaat bewoner bewusteloos

GRONINGEN Een 23-jarige bewoner van een woning aan de Ernst Casimirlaan in Groningen is vrijdagavond bewusteloos geslagen door een inbreker. De 23-jarige hoorde gestommel op de bovenverdieping en nam een kijkje. Hij werd vervolgens op een onbewaakt moment op het hoofd geslagen en raakte buiten bewustzijn. Toen hij bijkwam merkte hij dat diverse goederen uit het huis waren verdwenen. Het ging ondermeer om een laptop en een spelcomputer. Vermoedelijk is of zijn de verdachte(n) binnengekomen via een balkonraam. De bewoners hadden bij de voordeur een
anti-inbraakstrip, zodat flipperen via deze deur niet mogelijk is.

Bromfietser onder invloed tegen lantaarnpaal

WILDERVANK Een 23-jarige bromfietser uit Veendam is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij in de Poststraat tegen een lantaarnpaal was gereden. Hij raakte op een recht stuk weg, zonder obstakels een stoeprand en botste daardoor tegen de paal. Direct bij de hulpverlening verklaarde de Veendammer dat hij alcohol had gehad en softdrugs had gebruikt. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Daar is door een arts een bloedproef afgenomen.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN Een 34-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten hielden toezicht in de Steentilstraat toen de Groninger in zijn auto aan kwam rijden. Uit een blaastest bleek dat de Stadjer te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd duidelijk dat de bestuurder ruim
1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Vismarkt in Groningen een 30-jarige veelpleger zonder vaste verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen dat de man op het Broerplein een achterlamp van een fiets meenamen. Bovendien toonde de verdachte veel interesse in een aantal fietsen die her en der geparkeerd stonden. Op de Vismarkt probeerde de fietsendief een slot open te breken, maar dat lukte niet. Enkele minuten later vond hij toch een fiets die simpel meegenomen kon worden. Daarop werd de veelpleger aangehouden. In een tas had hij goederen om fietsen open te breken. Bovendien had hij diverse lampjes bij zich die waarschijnlijk van fietsen zijn weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Eemsmonder heeft hennep in auto

ZEERIJP De politie heeft vrijdagmiddag in de Noorderstraat in Zeerijp een 44-jarige inwoner van de gemeente Eemsmond aangehouden. Agenten zagen een vuilniszak vol met hennep in een auto liggen. Er werd gewacht tot de bestuurder bij de auto kwam. Hij moest de tas inleveren en is voor onderzoek aangehouden.

Man aangehouden voor aandeel vechtpartij

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van Groningen een 28-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij. Een 23-jarige vrouw uit Groningen verklaarde in de Poelestraat plotseling door de man in het gezicht te zijn geslagen. Dankzij een omschrijving van de man en het gebruik van de toezichtcameras kon de verdachte worden aangehouden. Enkele getuigen meldden dat de situatie toch iets anders is dan in eerste instantie aan agenten werd verteld. De politie gaat daarom camerabeelden analyseren om na te gaan wat er precies is gebeurd. Er is nog geen aangifte gedaan.

Onderzoek naar inbraken

TEN BOER/MIDDELSTUM/LOPPERSUM De politie doet onderzoek naar drie inbraken die vrijdag tussen 10.00 uur en 21.00 uur hebben plaatsgevonden in Ten Boer, Middelstum en Loppersum. In Ten Boer werd een woning aan de Stadsweg bezocht. De inbreker(s) nam(en) ondermeer sieraden mee. De dief of dieven kwamen binnen door een deur te forceren In Middelstum werden uit een woning aan de Halteweg ook sieraden weggenomen. Ook is een laptop verdwenen. Na de inbraak in een woning aan de Stedumerweg in Loppersum is en auto van het erf gestolen. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. Het is niet bekend of er een relatie is tussen de inbraken.

Beginnend bestuurder verdwijnt na aanrijding

WINSCHOTEN Een 20-jarige automobilist uit Winschoten heeft vrijdagavond in de Zeeheldenstraat een 45-jarige vrouw uit diezelfde plaats aangereden. Het slachtoffer stak de straat over toen de 20-jarige over haar voet heen reed. Hij stapte uit, maar ging er direct daarna vandoor. Dankzij het kenteken van de auto kon de politie achterhalen wie de bestuurder was. De beginnend bestuurder is thuis aangehouden voor het verlaten van de plaats na het ongeval. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen aan haar voet naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Tieners aangehouden in verband met diefstal auto

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond twee tieners aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een auto. De politie kreeg een melding dat in de Westindischekade een gestolen auto geparkeerd stond. Bij aankomst in die straat zagen politiemensen dat een aantal jongeren op twee snorfietsen sprongen en bij de auto wegreden. Een agent probeerde de twee snorfietsen tegen te houden. De eerste bestuurder ging er vandoor en gaf de agent een schop. De tweede snorfiets stopte. De twee jongens op dat voertuig twee Groningers van 16 en 17 jaar- zijn aangehouden. De bestuurder van de eerste snorfiets wist te ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in een woning in de Gronigse wijk De Hoogte een 36-jarige Groninger aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige partner te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid.

* Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1996, aantal overtredingen: 191, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 364, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Oudeschip, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1080, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Helperzoom: aantal geregistreerde voertuigen: 80, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.