Politie Groningen

Echtpaar in woning overvallen

Groningen, 30-10-2010 o De politie doet onderzoek naar een gewapende overval die vrijdagavond plaatsvond in een woning aan de Sloep in Groningen.

Een onbekende man belde rond 19.30 uur bij het echtpaar aan. Nadat de bewoner de deur open had gedaan, stormden plotseling twee andere personen via de voordeur de woning binnen. Zij droegen bivakmutsen. De man en vrouw werden bedreigd met een vuurwapen en moesten geld afgeven. Zij werden door het trio verwond. Het trio ging er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor.

De verdachte die aanbelde rende weg in de richting van de Loopplank. Van hem is het volgende signalement bekend: blanke huidskleur, ca. 1.85 m. lang, donkere bril dragend, blauwe broek en wit overhemd.

De politie heeft s avonds vanwege de overval in de wijk Lewenborg Burgernet ingezet. In totaal werden 400 mensen in het oostelijke deel van de stad gebeld. In totaal hebben 190 personen de melding geaccepteerd. Helaas kwamen naar aanleiding van de actie geen meldingen van getuigen binnen. De politie vraagt inwoners van Groningen zich aan te melden voor Burgernet viawww.burgernet.nl. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.