Demo Dag handbogen maken


ARNHEM, 20101014 -- Op zaterdag 30 oktober 2010 organiseert Baptist voor Houtbewerkers in Arnhem een demonstratie dag over het zelf maken van handbogen. Het maken van een handboog en de pijlen is een specialisatie binnen het ambachtelijk houtbewerken.

Twee traditionele bogenbouwers zullen aanwezig zijn bij Baptist van 10.00 tot 16.00 uur. Simon van der Heijden en Jan van der Veen demonstreren hoe een handboog gemaakt kan worden. Jan is auteur van het boek `Houtkoorts, zelf een handboog maken.' en maakt voornamelijk traditionele handbogen uit één stuk. Vindt hij bijvoorbeeld een geschikte tak in het bos, dan kan hij daarmee aan de slag. Simon gaat ook uitleggen hoe op een relatief eenvoudige manier een eigen handboog is te maken, maar hij is ook specialist in het maken van zeer verfijnde hand- en kruisbogen.

Behalve dat u op deze dag veel kunt leren over het maken van handbogen, kunt u deze ook zelf proberen. Er zal een korte schietbaan aanwezig zijn zodat u zelf de pijl en boog ter hand kunt nemen en een schot kunt lossen!

U bent deze dag van harte welkom in de winkel! De toegang is vrij, maar wij stellen het op prijs wanneer u van te voren aangeeft of u van plan bent te komen. Dan zorgen wij dat er voldoende ruimte en koffie is!

U kunt dit laten weten door een bericht te sturen naar info@baptist.nl.

Baptist voor Houtbewerkers
Beekstraat 30
6811 DW Arnhem





Ingezonden persbericht