Socialistische Partij

SP'er van het eerste uur Ger Wouters overleden

27-10-2010 * Geboren en getogen Schijndelnaar, en SP'er van het eerste uur, Ger Wouters, is gisteren na een maandenlang ziekbed overleden. De hele partij is uiterst verdrietig over dit grote verlies, in de alleereerste plaats voor zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen maar zeker ook voor de SP. Ger Wouters is 58 jaar geworden.


In de vroege jaren zeventig sloot Ger op jeugdige leeftijd zich aan bij de toen piepjonge SP. Hij was een van de eersten die in Schijndel actief werd voor de SP en onze partij daar tot grote omvang deed uitgroeien. Ger Wouters was een spil waar omheen heel veel draaide. Activist van het eerste uur, dan raadslid, wethouder in Schijndel, lid van Provinciale Staten, partijbestuurder namens Oost- en Midden-Brabant en laatstelijk wethouder in Boxtel.

Ger wist wat werken was. Jarenlang werkte hij als vijlenmaker in Den Bosch en deed daarnaast allerhande werk voor zijn partij. Altijd bezig, altijd aan de slag, een voorbeeld voor anderen. In de jaren negentig trad hij in dienst van de SP, begeleidde afdelingen en leidde nieuwe kaders op, zodat zij in zijn voetsporen konden treden. Hij zag hoe de SP in het hele land uitgroeide tot grote, relevante politieke partij en hij was daar ontzettend trots op. Zoals iedereen in de SP trots was en is op deze man die zoveel goeds deed voor gewone mensen en nu veel te vroeg van ons is heen gegaan. De hersentumor die zich dit voorjaar in zijn hoofd gevormd bleek te hebben, kon hij niet verslaan - hoe hard hij dat ook probeerde. Maar hij bleef desondanks tot het laatst toe zelfbewust zijn leven leiden, geweldig bijgestaan door zijn vrouw Tonnie, zijn kinderen, kleinkinderen en familie.

Voorzitter Jan Marijnissen, en mede-oprichter van de afdeling Schijndel: 'Ger was een ontzettend aardige en toegewijde kameraad. Hij was overal toe bereid als het om de belangen van gewone mensen ging. Hij heeft onnoemelijk veel betekend voor de inwoners van Schijndel, Boxtel en Brabant en voor de SP als zodanig. Dat is eigenlijk niet met een pen te beschrijven, zoveel. Heel veel mensen zullen hem erg missen, ik ook. Niet alleen vanwege zijn enorme werkkracht en betrokkenheid, maar vooral ook vanwege zijn lieve karakter. We wensen zijn vrouw Tonnie en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies. Ger Wouters heeft zijn plaats verworven in de geschiedenis van Schijndel en de geschiedenis van de SP. Ik ben blij dat we hem voor al dat werk kort geleden nog de enige onderscheiding die de SP kent hebben kunnen opspelden, de Gouden Tomaat, als teken van groot respect voor een grote kameraad.'

Zaterdag 30 oktober kan iedereen afscheid nemen van Ger. De afscheidsbijeenkomst vindt plaats in Crematorium Maasland in Vlijmen (Abt van Engelenlaan 1, 5253 VN Nieuwkuijk) en begint om 10.30 uur. Vanwege de te verwachten drukte wordt iedereen verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn.