Politie Gelderland-Zuid

Uit tas gestolen

Nijmegen, 30-10-2010 o Op vrijdagavond rond 20 uur vertelde een 25-jarige vrouw uit Nijmegen dat haar portemonnee was gestolen op het station in Nijmegen. Ze deed aangifte van zakkenrollerij en de politie roept getuigen op zich te melden.

Rond 19 uur liep de vrouw door de hal van het centrale station in Nijmegen en kocht een treinkaartje. Bij een winkel op het station kocht zij ook nog wat en liep vervolgens het perron op naar de trein. Toen zij in de trein wilde stappen, stapte gelijk met haar een man in. Deze man stond erop haar te helpen met haar koffer maar zij wees de hulp af. Toen zij in de trein ging zitten, merkte ze al snel dat haar portemonnee uit haar tas was.

Blokkeren
De 25-jarige vrouw vermoedde direct dat de man die haar hulp bood, deze zou kunnen hebben gestolen. De vrouw schakelde de hulp van een conducteur in maar de man was verdwenen. Zij wilde haar pinpas blokkeren maar ontdekte via de bank dat er al geld van haar rekening was genomen. Mogelijk dat de man had meegekeken toen zij geld pinde voor een kaartje of boodschappen deed kort daarvoor op die vrijdagavond.

Signalement
De vrouw kon de man omschrijven als:
ongeveer 1.70m lang
blanke huidskleur
donker, kort haar
mager postuur
hij droeg een donkere jas
en hij bewoog schokkerig

Getuigen
Hebt u vrijdagavond tussen 19:00 en 19:15 uur iets gezien op het Centraal Station in Nijmegen dat verband houdt met deze tassenrollerij? Hebt u mogelijk iets gehoord over deze diefstal of hebt u informatie naar aanleiding van het opgegeven signalement? Neemt u dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u liever anoniem willen bellen, neemt u contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(13)

Laatst gewijzigd 30-10-2010 15:18 | © Regio Gelderland-Zuid |