KNHS

Laarakkers naar goede klassering in Lyon
30 oktober 2010
Christa Laarakkers - Ovation

LYON (KNHS) - In de tweede wereldbekerwedstrijd dressuur van het seizoen, die in het Franse Lyon werd verreden, leverde Christa Laarakkers (Winschoten) met Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) een prima prestatie door in de Kür op muziek als vierde te eindigen. De zege ging naar de Duitse Isabell Werth met Warum Nicht FRH, terwijl haar landgenote Ulla Salzgeber met Herzruf's Erbe tweede werd, voor de Italiaanse Valentina Truppa met Chablis.

"Dit was mijn beste resultaat ooit in een wereldbeker wedstrijd in de West-Europese League," zei een uiterst tevreden Laarakkers. Over haar prestaties in de Grand Prix, die donderdag werd verreden, was de Groningse amazone duidelijk minder tevreden. "Eerlijk gezegd ging daarin bijna alles verkeerd wat verkeerd kon gaan. Ovation maakte een paar struikelpassen, begon te proesten en tot overmaat van ramp ging ze mesten terwijl we moesten piafferen. Daarbij had de nakomeling van Cabochon, zoals gewoonlijk als hij voor het eerst in een hal de dressuurring binnenkomt, veel last van spanning. Dat was vrijdagavond geheel anders. Toen herkende hij de omgeving en was vanaf de eerste pas bij de les. Bij drie van de vijf juryleden stond ik derde, maar ik ben erg tevreden met mijn vierde plaats", aldus Laarakkers. De pirouettes werden niet alleen mooi klein gesprongen, ook bleef de takt goed bewaard. De appuyementen in draf werden goed scherp gereden en in de passage toonde de 14-jarige ruin zijn kracht door mooi krachtig ondertredend in balans deze oefening uit te voeren. In de piaffe moest de amazone er zelf misschien iets te hard aan werken.

Naast Laarakkers kwam ook Adelinde Cornelissen in de ring. Niet met Jerich Parzival, maar met haar tweede paard, Jerich Wunschtraum. Voor dit paard was het de eerste start in een wereldbeker wedstrijd en zowel in de Grand Prix als in de Kür was er bij Wunschtraum sprake van een zekere nerveusiteit. "In de Grand Prix merkt ik direct bij het losrijden al dat er heel veel spanning in mijn paard zat. Daarom heb ik hem redelijk relaxed rondgereden, waardoor we iets aan uitstraling misten. In de Kür hadden we weer last van spanning en reed ik hem energieker, en dan komen de foutjes. De fijne afstemming is er nog niet, maar ik ben er van overtuigd dat als ik dit paard een paar maal vaker meeneem naar wedstrijden, de rust als vanzelf komt, en dan kunnen we ook beter de puntjes op de i zetten als het om die fijnafstemming gaat. Ik rijd natuurlijk liever naar buiten met een score van 70% dan, zoals nu het geval was, met een score van iets boven de 65%, maar we hebben de goede lijn te pakken en gaan rustig door", aldus Cornelissen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.equitalyon.com

Uitslag FEI World Cup Kür:


1) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 80.150%
2) Ulla Salzgeber (Dui) - Herzruf's Erbe - 78.850%
3) Valentina Truppa (Ita) - Chablis - 74.500%
4) Christa Laarakkers (Winschoten) - Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) - 74.050%
14) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Wunschtraum - 65.500%

Tussenstand World Cup:


1) Isabell Werth (Dui) - 40

2) Catherine Haddad (USA) - 39

3) Ulla Salzgeber (Dui) - 37

4) Christa Laarakkers - 33
6) Aat van Essen (Heerde) - 26
12) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - 15

Foto Christa Laarakkers met Ovation door: www.melissen.net