Politie Noord- en Oost Gelderland

     Doetinchem - Aanhouding scooterrijders                    

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober een 19- jarige jongen uit Kilder en een 15-jarige jongen uit Zeddam aangehouden. De jongens negeerden een stopteken van de politie, de bestuurder droeg geen helm en was onder invloed en ze konden zich niet legitimeren. De scooter is in beslag genomen. De jongens zijn bekeurd.


Agenten zagen omstreeks 03.45 uur vier jongens op twee scooter met hoge snelheid wegrijden in de binnenstad in Doetinchem. De bestuurder van één scooter droeg geen helm. De agenten zetten de achtervolging in maar raakten de scooters in eerste instantie kwijt.


De scooter met daarop de bestuurder zonder helm en een passagier werd kort daarop aangetroffen op de Kilderseweg in Doetinchem en kon tot stoppen worden gedwongen. De bestuuder, de 19-jarige jongen, bleek onder invloed. Deze beginnende bestuurder had een alcoholpromillage van 0,5. Beiden jongens konden geen identiteitsbewijs tonen. Ook was niet duidelijk van wie de scooter was. De jongens werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. De bestuurder krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed, het niet kunnen tonen van een geldig ID, het niet dragen van een helm, het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn ID.

     Beek  - Aanhouding rijden onder invloed                   

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 oktober een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.


Agenten controleerden de Doetinchemer omstreeks 03.45 uur tijdens een alcoholcontrole op de Arnhemseweg in Beek. De blaastest wees het gebruik van alcohol gebruik uit waarop de man werd aangehouden. Op het bureau bleek de man een alcoholpromillage van 1,4 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.


2010159899

     Doetinchem  - Winkeldiefstal                              

De politie onderzoekt een winkeldiefstal die vrijdagmiddag 29 oktober plaatsvond in een kledingwinkel aan de Boliestraat. Hierbij werd een man betrapt die een trui stal ter waarde van bijna E 80,-. De man sloeg een winkelmedewerker in het gezicht en ging er vandoor.


De diefstal vond omstreeks 15.00 uur plaats. Een winkelmedewerker ontdekte dat een man die zich als klant voordeed na het passen met een verdikking onder zijn kleding weg wilde lopen. Hij probeerde de man tegen te houden en werd hierop geslagen. De man ging er vervolgens op een fiets vandoor.


De politie onderzoekt de zaak.


Signalement:


Blanke man, +/- 30jr., 1.80 lang, normaal postuur, sprak ABN, kaal hoofd, tatoeage rechterzijde hals, Spijkerbroek, bont kleurig jack met felle kleuren. De man fietse weg op een damesfiets met knijpremmen, grijsblauw van kleur en een metalen mandje op het stuur.


Getuigen kunnen zich melden op 0900 8844.


2010159734

     Beek  - Ongeval letsel                                    

Een 18-jarige vrouw uit Beek is vrijdag 29 oktober gewond geraakt aan haar been bij een aanrijding. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.


Een 64-jarige man uit Venlo reed omstreeks 09.00 uur over de Steegseweg in Beek in de richting van de bebouwde kom in Beek. Bij de kruising met de Holtpasweg verleende hij geen voorrang aan de 18- jarige vrouw. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw werd met verwondingen aan haar been naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010159424

     Winterswijk  - Gestolen auto in de brand                  

De politie werd vrijdag 29 oktober omstreeks 22.00 uur geroepen naar een autobrand aan de Boldermansweg in Winterswijk. Bij de brand aangekomen bleek de auto totaal uitgebrand. Onderzoek wees uit dat de auto eerder die dag in Haaksbergen was gestolen bij een woninginbraak. De politie in Twente onderzoekt de zaak.






(



---- --