Ingezonden persbericht



Kwalificatiesessies afgelast wegens slechte weersomstandigheden in Estoril

Alle kwalificatiesessies van de Bwin Grande Premio de Portugal zijn vandaag afgelast wegens de slechte weersomstandigheden. De snelste tijd van de drie verreden vrije trainingen zal de startopstelling worden voor de race van morgen. Luis Salom zal vanaf de tweede startrij op de achtste plek starten en teamgenoot Randy Krummenacher start op de dertiende positie vanaf de vierde startrij.

In de derde vrije training van vanochtend kwam wederom veel regen uit de hemel. De regen was echter niet zo heftig als de vrijdagochtend maar vanmiddag kwam de regen met bakken uit de hemel. De racedirectie stelde in eerste instantie de kwalificatiesessies van alle drie de klassen uit maar besloot om 14.30 uur lokale tijd om alle kwalificatiesessies wegens deze slechte weersomstandigheden af te lassen. In de derde vrije training van vanochtend kwam Luis Salom tot de achtste tijd en Randy Krummenacher sloot deze sessie af als zeventiende.

Luis Salom reed vanochtend zijn snelste tijd van de drie vrije trainingen die uiteindelijk goed was voor de achtste tijd algemeen. Randy Krummenacher reed zijn snelste tijd al in de eerste vrije training van de vrijdagochtend en kwam tot de dertiende tijd algemeen.

Randy Krummenacher (13e, 2:05.451):

"Vanmiddag regende het heel heftig. De baan stond vol met plassen en als je keek naar de safety car op de televisie dan kon je eigenlijk al zien dat rijden niet mogelijk was. Het is aan de ene kant jammer dat de kwalificatie is afgelast maar gezien de omstandigheden was het echt onmogelijk om te rijden. Ik zal morgen nu vanaf de vierde startrij moeten start en hoop dat de situatie morgen een stuk beter is."

Luis Salom (8e, 2:04.949):

"Ik ben blij met de achtste tijd maar het voelt wel vreemd aan. We hebben geen kwalificatie gereden maar toch kan ik vanaf de tweede startrij starten. Het was echt niet te doen om vanmiddag te rijden, zoveel regen kwam ernaar beneden! In de ochtend regende het ook maar de baan stond toen nog niet vol met plassen zoals vanmiddag. Morgen schijnt het wederom te gaan regenen maar in mindere maten. We gaan ons best doen en ik heb als doel om de race te finishen want ik verwacht veel valpartijen morgen."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com