Nederlandse Tafeltennisbond

Bronzen WK-medaille lonkt voor Gerben Last in enkelspel 30-10-2010

Gerben Last heeft bij de WK voor sporters met beperking kans op een bronzen medaille. De Nederlandse tafeltennisser speelde een uitstekende wedstrijd in de halve finale tegen de Chinese nummer één van de wereld: Ma Lin. Last moest de toernooifavoriet maar nipt feliciteren (1-3). De Oranjespeler gaat nu op voor brons tegen de Hongaar Gyula Zborai. Ook Tonnie Heijnen speelde een sterk toernooi en kwam tot en met de laatste acht.

In de kwart finale speelde Tonnie Heijnen tegen de Chinees Xiaolei Lu. De service, eerste opening van Lu was voor Tonnie het breekpunt in de wedstrijd. Bij vlagen speelde Tonnie Heijnen zeer sterk, maar Lu had in de meeste gevallen het juiste antwoord. Na een achterstand van 2-0 in sets ging Heijnen vol op de aanval spelen en won de derde set. In de vierde set was het wederom Lu die het spel dicteerde en won terecht met 3-1.

Gerben Last had een zware loting tegen Tall Leibovitz. De baltovenaar uit de Verenigde Staten is onberekenbaar in zijn spel en de wedstrijd was op zich een ware triller. Gerben Last komt met 2-0 achter en knokt zich terug in de wedstrijd. Op 8-7 in de vijfde set wint Gerben een goede rally. Leibovitz smijt zijn bat op de grond en krijgt gelijk rood (10-7 voor Last).

De Amerikaan speelt drie geweldige rally's en komt terug tot 10-10. Gerben weet alsnog de set binnen te halen (winst 14-12). In de halve finale trad Last aan tegen de favoriet voor de eindzege, de Chinees Ma Lin. Gerben Last begint sterk en komt op 10-8 voor. Ma Lin pakt vier punt op rij en won alsnog de eerste set. Ook de tweede set gaat verloren. In de derde set een ontketende Last die met prachtige rally's Ma Lin het vuur aan de schenen legt. De derde set werd gewonnen en ook in de vierde set is het niveau van de wedstrijd zeer hoog. Gerben Last komt wederom op 10-8 voor, maar kan de setwinst niet binnenalen. Met 14-12 gaat de set en de wedstrijd verloren. Gerben Last speelt morgen tegen Gyula Zborai uit Hongarije om het brons.