Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 21 september 2010

Jong muzikaal Rotterdam laat van zich horen tijdens Music Matters Day & Night

Iedereen met passie voor muziek kan optreden en meedoen aan diverse workshops

Op zaterdag 30 oktober vindt in De Doelen de eerste editie van Music Matters Day & Night plaats, een evenement waar iedereen met passie voor muziek welkom is. Overdag biedt Day & Night het jongste muzikale talent uit Rotterdam een podium. In de avond krijgen Rotterdamse zangers, zangeressen en muzikanten tot 28 jaar alle ruimte.

Het dagprogramma wordt spectaculair geopend met een concert onder leiding van het Fort van de Verbeelding. Samen met zangeres Ntjam Rosie, rapper Far I en de Music Matters brassband treden maar liefst tweehonderd kinderen op. Verder zijn er overdag onder meer concerten van kinderkoren en -orkesten; speelt de Brassbandschool samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zijn er diverse workshops voor kinderen.

Tijdens het avondprogramma vindt de Wild Card show voor de Music Matters Award plaats: drie Wild Card winnaars mogen op 12 december alsnog meedingen naar de felbegeerde titel Muziekambassadeur van Rotterdam. Ook kunnen er diverse workshops gevolgd worden; zijn er showcases van o.a. Zadkine Popacademie, Albeda College, Codarts, SKVR en WMDC en is er een Open Podium. De avond wordt afgesloten met de Music Matters Sing-a-Long waarbij alle optredende zangers en zangeressen, waaronder Shirma Rouse, Ntjam Rosie en Pam Feather, en de deelnemers van de zangworkshops samen laten horen wat muziek voor hen betekent. Music Matters brengt sinds 2007 op verschillende niveaus muziek in de stad. Van zeer talentvolle jonge musici die nationaal doorbreken (Sabrina Starke) tot kinderen die samen muziek maken (kinderkoren) en alles daar tussenin. Bij de evenementen van Music Matters staat niet alleen muziek centraal, maar vooral ook het samen muziek maken. Deze succesformule heeft zich de laatste paar jaren verspreid over de stad en heeft een flinke aanhang gekregen. Ook tijdens Day & Night staat het samen muziek maken centraal.

Music Matters Day & Night - Zaterdag 30 oktober 2010 - De Doelen, Rotterdam Day: 12.00 - 16.00 uur - Presentatie: Ewout Genemans - Toegang: gratis Night: 19.00 - 23.00 uur - Presentatie: Shay Kreuger en Jandino Asporaat - Toegang: E5