Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Carmina ludens gaat op pelgrimstocht!

DE PELGRIM

Na de succesvolle concertreeks van "De Engel" heeft muziektheater Carmina Ludens 'pelgrimage' als onderwerp van haar nieuwe productie gekozen.

Het kerkbezoek neemt af maar pelgrimages nemen toe. De oude pelgrimsroutes naar Rome, Lourdes en Jeruzalem worden opnieuw ontdekt. De Camino, de pelgrimsweg naar Santiago, wordt door zeer velen gelopen of gefietst. Mensen uit alle continenten en van alle gezindten bevolken de verschillende routes en bestemmingen. Misschien is pelgrimeren een teken van de tijd, waarin menigeen de weg kwijt is en op zoek gaat.

Ervaringen van pelgrims vormen de rode draad in de voorstelling. Verzameld uit verschillende verslagen laten ze ons hun belevenissen mee ervaren: de keuze om op weg te gaan, het vertrek en het afscheid nemen, de moeite om af te kicken van het drukke bestaan, de ontberingen, de ontmoetingen en de gastvrijheid, de ontdekking van de natuur, de persoonlijke confrontaties en ontwikkelingen en vooral de verworven inzichten.

De teksten vormen de schakel tussen een keur aan muziekstukken, variërend van een psalm voor de opgang naar Jeruzalem tot een compositie van Vaughan Williams over de natuur, en van een Noors gezang tot een Libanees lied. De voorstelling wordt afgesloten met het indrukwekkende Beatitudes: een compositie van Arvo Pärt, gebaseerd op de zaligsprekingen waarin weg én doel samenvallen.

De voorstelling "DE PELGRIM" is geënt op de voor Carmina Ludens bekende formule: mooie liederen uit alle tijden en culturen, van bekende en minder bekende componisten, ondersteund door eenvoudige doch veelzeggende mise en scène. Een serieus onderwerp met spirituele strekking, een snufje humor, kwalitatief hoogstaande zang en instrumentale intermezzi.

De première vindt plaats op zaterdag 30 oktober in de "Titus Brandsma Gedachteniskerk" aan het Keizer Karelplein in Nijmegen om 20:00 uur. Entree E 10,- Hierna volgen meerdere voorstellingen, onder andere in Holthees en Oosterbeek. Voor verdere informatie kunt u onze website bezoeken, www.carminaludens.nl

In december en januari voert Carmina Ludens haar kerstconcert 'De Danser' uit en op 27 februari 2011 vindt een CD-presentatie plaats. Exacte tijden en locaties worden nader bekend gemaakt op de website. Informatie: Mirjam Verweij, 024-3977346.

----------------------------EINDE PERSBERICHT------------------------------