Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 21 oktober 2010

Muizen spieden in De Mieden op zaterdag 30 oktober

Het wordt weer vroeg donker, de klok gaat een uur achteruit. Tijd om lekker warm op de bank te kruipen? Welnee, tijd voor een spannende speurtocht! In het donker ritselt het van de activiteit. Allerlei dieren worden juist wakker en gaan op zoek naar voedsel. Om dit van dichtbij te beleven, organiseren NME-Achtkarspelen en Staatsbosbeheer een nachtexcursie bij Bootsma's Poel in Twijzel, onder de naam: 'Muizen spieden in de Mieden"

Samen met een deskundige gaan we op zoek naar nachtelijk leven en naar het echte donker! Muizen staan centraal. Met behulp van fotovallen proberen we inzicht te krijgen in het leven van de muis. Dat is vol gevaren, denk maar eens aan uilen die best een muisje lusten.... Met een beetje geluk zien we een uil of vinden we braakballen. En hoe zit het eigenlijk met vleermuizen? Zijn dat echt vliegende muizen?

Er starten twee wandelingen vanuit de werkschuur van Staatsbosbeheer, om 19.30 en om 21:30. Deze nachtbelevenis is geschikt voor gezinnen met kinderen. Trek warme kleding en laarzen aan en geef je op via de gemeente Achtkarspelen, tel. 140511 of info@nme-achtkarspelen.nl

De nacht van de nacht vindt voor de zesde maal plaats. Met de Nacht van de Nacht vragen verschillende organisaties aandacht voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting. Een donkerder Nederland is goed voor trekvogels, nachtdieren en mensen.

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht kijk op www.nachtvandenacht.nl. of www.nme-achtkarspelen.nl


---