Leger des Heils

`INSPIRED FUTURE', Najaarsfestival 2010

Theater Orpheus in Apeldoorn vormt op zaterdag 30 oktober het toneel voor het landelijke Najaarsfestival van het Leger des Heils. Het thema is `Inspired Future'.

Met een geïnspireerd programma presenteert het kerkgenootschap Leger des Heils zich voor de derde achtereenvolgende keer op rij in Apeldoorn. De vorige twee jaren in mei, dit keer in het najaar. De reden daarvoor was in eerste instantie het geplande bezoek van de internationaal leider van het Leger des Heils, generaal Shaw Clifton en zijn vrouw. Door omstandigheden kan dit bezoek niet doorgaan. Gelukkig was commissioner William Cochrane, een hoge internationaal functionaris van het Leger des Heils en bevlogen spreker, bereid de generaal te vervangen.

Het programma van dit Najaarsfestival begint om 11.30 uur en eindigt 's avonds rond 22.00 uur als de laatste klanken zijn vervlogen van het Muziekfestival dat om 19.15 uur begint. Aan dit avondvullende concert werken mee, de Amsterdam Staff Band onder leiding van Olaf Ritman, de Amsterdam Staff Songsters onder leiding van Roel van Kesteren, een groot festivalkoor en het J-Unit Choir o.l.v. luitenant Marc Potters. Als solisten treden harpiste Charlotte Sprenkels en bastrombonist Ben van Dijk op. Beiden zijn lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en treden regelmatig op als solist in Nederland en in het buitenland.

Het dagprogramma bestaat uit spetterende jeugdprogramma's, een inspirerende samenkomst onder leiding van commissioner William Cochrane, een informatiemarkt en inloopconcerten. Daarnaast is er een lezing van schrijver Karel Eykman en een expositie met inzendingen van een landelijke gedichten- en YouTube-wedstrijd.

Het dagprogramma van het Najaarsfestival 2010 is gratis toegankelijk. Kaarten voor het Muziekfestival kosten EUR 15,-.