Gemeente Apeldoorn

26-10-2010

Wielrentoppers testen onderdoorgang Zutphensestraat

Zaterdag 30 oktober wordt de spooronderdoorgang aan de Zutphensestraat in Apeldoorn geopend. Met de openstelling is de verbinding van het oosten van Apeldoorn met de binnenstad snel en veilig geworden. Van de opening maken de AR&TV De Adelaar, ProRail en de gemeente Apeldoorn een sportief feest voor alle Apeldoorners.

Ter gelegenheid van de opening organiseert AR&TV De Adelaar het Eerste Open Apeldoorns Kampioenschap Wegsprint. Onder de deelnemende renners bevinden zich beroepsrenners Kenny van Hummel (Skil-Shimano), Maarten Tjallingii (Rabobank), Yondi Schmidt, Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar (Nationale Selectie Sprint Baan). Zij zullen een sprint trekken tegen onder andere Apeldoornse renners Wouter van Zanten, Mark Heus, Floris Klunder, Marie-Louise Konkelaar en Michiel Bekker. Het ruim 200 meter lange parcours start aan de zijde van de Woonboulevard, waarna de renners aan de andere kant van de tunnel finishen.

Programma
15.00 uur Toespraken Jan Mulder, directeur ProRail regio Noord Oost, Henk Mos, directeur Infra Midden Ballast-Nedam en wethouder Rob Metz 15.15 uur Start dikke bandenwedstrijd
15.25 uur Startschot eerste sprintwedstrijd door Rob Metz 16.30 uur Finalewedstrijden dames en heren, gevolgd door huldiging en prijsuitreiking

Vanaf het fietspad aan de kant van de Woonboulevard hebben bezoekers optimaal zicht op de wedstrijd. Toegang is gratis.

Dikke bandenwedstrijd voor kinderen

Voor kinderen wordt een dikke bandenwedstrijd georganiseerd in drie leeftijdscategorieën:


- 5 t/m 7 jaar


- 8 t/m 10 jaar

- 11- en 12-jarigen.
Opgave voor de dikke bandenwedstrijd kan op zaterdag 30 oktober vanaf 14.00 uur bij de jurybus die bij de finish staat opgesteld. Meedoen kan alleen op een niet-racefiets.