Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-10-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 30 oktober
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFE ZATERDAG 30 OKTOBER

Zaterdag 30 oktober ontvangt Daniël Dekker in het TROS MUZIEKCAFÉ de volgende gasten:

Ruben Hein wordt ook wel omschreven als de Nederlandse Jamie Cullum. Ruben is een jazzpianist die zingt, maar beheerst beide disciplines even goed. Zijn muziek hangt ergens tussen Bill Withers, Miles Davis en Radiohead in. Met een platencontract op zak, heeft hij nu zijn eerste single 'Elephants' uitgebracht.

Ozark Henry is de artiestennaam van de zeer succesvolle Belgische singer-songwriter Piet Goddaer. Zijn vijfde album bereikte de eerste plaats in de Belgische albumlijst in 2006 en had al de gouden status voordat het in de winkel lag. A.s. vrijdag komt zijn nieuwe cd uit, genaamd 'Hvelreki', wat zoveel betekent als 'moge een walvis aanspoelen op jouw strand'. Hoe hij aan deze bijzondere titel komt, vertelt hij zaterdag in TROS MUZIEKCAFÉ.

Ambacht komt uit Brabant en timmert hard aan de weg in Nederland. Zo stond de band al in het voorprogramma van onder andere Trijntje Oosterhuis, De Dijk en Abel. Afgelopen zomer kwam hun debuutalbum uit en dat kreeg meteen zeven strepen van Frits Spits in zijn programma de 'Strepen van Spits'.

Izaline Calister is een Nederlands-Antilliaanse zangeres, die aan het conservatorium in Groningen heeft gestudeerd. Inmiddels is zij internationaal doorgebroken en geeft concerten over de hele wereld. Izaline vermengt de muziek van haar geboorteland met jazz en zingt in haar moedertaal, het Papiaments. En hoe dat klinkt, horen we zaterdag.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl