Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Banketbakkerij Salverda opent op 30 oktober aanstaande haar deuren

Op 30 oktober aanstaande opent Banketbakkerij Salverda voor het eerst haar deuren aan de Oostergrachtswal 109. Na ruim 200 jaar komt daarmee een einde aan de locatie Voorstreek 59.

Sinds 1914 prijkt de naam Salverda op de gevel van deze banketbakkerij en is daarmee een begrip geworden in Leeuwarden. Uit respect voor de lange geschiedenis en de hoge kwaliteit die door de eeuwen heen geleverd is, hebben Marc en Jetske Postma besloten om hierbij stil te staan. Daarom opent mevrouw Salverda (de tweede generatie naamgever van het bedrijf) om 12.00 uur de nieuwe Banketbakkerij Salverda.

Om aan dit heuglijke feit een feestelijk tintje te geven, zal het Pasveerkorps voorafgaand aan de officiële opening in parade vanaf de oude locatie aan de Voorstreek naar de nieuwe locatie aan de Oostergrachtswal lopen.

Vervolgens is het mogelijk om tijdens het Open Huis de gloednieuwe bakkerij te bekijken en de banketbakkers aan het werk te zien. Ook kunnen bezoekers genieten van diverse proeverijen en (hernieuwd) kennis maken met al het lekkers dat deze ambachtelijke bakkerij biedt.