Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 26 oktober 2010

PERSBERICHT

GroenLinks wil handen af van de kinderopvang.

Zaterdag 30 oktober staat GroenLinks Leiden weer op de markt. Dit keer tegenover de bibliotheek op de Nieuwstraat. Met een kraam, vrijwilligers en vastberaden om actie te voeren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de kinderopvang.

Het kabinet wil opnieuw flink gaan snijden in de vergoeding voor de kinderopvang. Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is. "De maat is nu echt vol. Niet nog meer bezuinigen op kinderopvang", aldus GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker. Op 30 oktober gaan vrijwilligers in heel Nederland de straat op om handtekeningen in te zamelen tegen de plannen.

Volgens GroenLinks hebben bezuinigen op kinderopvang geen zin. Als de opvang te duur wordt, vallen de sommen aan de keukentafel negatief uit. Zeker in gezinnen met een laag inkomen. Vooral vrouwen zullen stoppen met werken. Terwijl alleen al in de zorg straks 500.000 mensen extra nodig zijn. GroenLinks voert daarom met de slogan 'Ik wil werken. Handen af van de kinderopvang' campagne tegen de bezuinigingen. Op de site www.groenlinks.nl/kinderopvang kan een petitie getekend worden.

Acties in heel Nederland

De actie tegen de bezuinigingen slaat enorm aan. Er zijn nu al meer dan 40.000 handtekeningen verzameld. In heel Nederland halen vrijwilligers in de kinderopvang en op straat handtekeningen op. De handtekeningen worden half november door Ineke van Gent aangeboden aan de minister van Sociale Zaken.

Praktisch
Nieuwstraat Leiden, tegenover de bibliotheek, 12 tot 15 uur