Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28-10-2010

ZANGERES WENDE SNIJDERS OVER HAAR NIEUWE SOUND IN AVRO OPIUM OP RADIO 1

Opium, AVRO's cultuurmagazine op Radio 1, bespreekt aanstaande zaterdag 30 oktober tussen 14.30 uur en 16.30 uur een aantal onderwerpen uit de wereld van Kunst en Cultuur, vanuit het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De presentatie is in handen van Hans Smit en publiek is van harte welkom:


· Actrice Yvonne van den Hurk (o.a. 'De Vagina Monologen', 'Chopin?,'Bloedverwanten' en 'Pleidooi') speelt in de theatervoorstelling 'Hormonologen'; een herkenbare en humorvolle voorstelling over de overgang en de bijbehorende hormonen. 'Hormonologen' wil deze onderwerpen op een geestige, spannende en uitdagende manier uit de taboesfeer halen.
· Livemuziek van singersongwriters duo Vonder & Bloom. Hun nieuwe album heet 'Simple peace of mind'.
· Zangeres Wende Snijders combineert haar fantastische stem met een klassiek strijkerensemble en de keiharde klanken van een rockband in een nieuwe theatertour langs de grote theaterzalen van Nederland. De zangeres brak met haar Franse chansonverleden maar met de release van het album 'No. 9' slaat ze een nieuwe weg in met Engelstalige nummers.
· Theaterjournalist Annette Embrechts vertelt over nieuwe voorstellingen.
· Deze week verscheen de langverwachte autobiografie 'Life' van gitarist, songwriter en medeoprichter van The Rolling Stones; Keith Richards. Keith zelf vertelt over het leven in de 'crossfire huricane': over het eerste succes met The Rolling Stones, de vriendschap tussen Jagger en Richards, drugs en verslaving, vrouwen en natuurlijk: muziek. Muzikant en Stones-liefhebber Jan Rot las de autobiografie en vertelt erover in Opium.
· In de rubriek 'De 80 seconden van...' zanger/gitarist Tuduhduh.
· Schrijver en columnist Thomas Verbogt maakt samen met singer-songwriter Beatrice van der Poel de muzikale novelle 'Het toeval dat geluk heet'; een luisterboek met liedjes uit Beatrice van der Poel's voorstelling 'Hard en Hoofd'. 'Het toeval dat geluk heet' gaat over kleine momenten van groot geluk die je ineens kunnen overkomen, over onverwachte gebeurtenissen die het alledaagse leven buitengewoon en soms raadselachtig maken.
· De Virtuele Vitrine van theatermaker Rieks Swarte.
· Onder de noemer Kunst in de Knel besteedt de AVRO deze weken aandacht aan de aangekondigde bezuinigingen op het gebied van kunst en cultuur. Dit keer een bijdrage van schrijver en NRC Next columnist Christiaan Weijts. Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl



Ingezonden persbericht