Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-10-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 30 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED MET ALEXANDER PECHTOLD EN LOEK HERMANS

In TROS KAMERBREED van zaterdag 30 oktober zijn D66-leider Alexander Pechtold en VVD-Eerste Kamerlid, tevens MKB-voorzitter, Loek Hermans te gast.

De politiek stond deze week in het teken van het debat over de regeringsverklaring. Twee dagen lang proefden coalitie en oppositie elkaars nieren. Er werd geprobeerd met grapjes of juist met harde uithalen de kabinetsplannen nog wat bij te stellen.

Hoe kijkt Alexander Pechtold (D66) terug op de afgelopen week? Premier Rutte maakte duidelijk dat hij niet zal meewerken aan grote hervormingen, niet omdat hij dat als liberaal niet zou willen, maar omdat dat nu eenmaal met de PVV afgesproken is in ruil voor de gedoogsteun van die partij. Op welke manier gaat D66 nu oppositie voeren? En hoe kijkt Pechtold aan tegen het versplinterde politieke landschap waardoor Nederland nu geregeerd wordt door een minderheidskabinet?

Hoe heeft Loek Hermans (VVD) het debat over de regeringsplannen ervaren? Als VVD-er en als voorzitter van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf is hij voorstander van aanpassingen op het terrein van de WW en het ontslagrecht; hoe vindt hij het dat deze hervormingen de komende jaren niet zullen plaatsvinden? Over ruim een half jaar wordt de nieuwe Eerste Kamer gekozen. Deze verkiezingen zijn voor de nieuwe coalitie cruciaal omdat VVD, CDA en PVV nu geen meerderheid hebben in de senaat. Hoe kijkt Hermans aan tegen de rol van de Eerste Kamer? Wordt die politieker dan voorheen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.