Nacht van de Nacht in en bij het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel


BOVENKARSPEL, 20101024 -- Tijdens de landelijke 6e Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2010 kunnen bezoekers gratis deelnemen aan tal van activiteiten in en bij het nieuwe Streekbos Paviljoen aan de Veilingweg 21 te Bovenkarspel, die georganiseerd worden door IVN West-Friesland, KNNV Hoorn en Volksterrenwacht Orion.

Orion (Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde) geeft vanaf 19.00 uur de lezing: Licht en donker in het heelal.
Buiten staan telescopen opgesteld om de maan, de Melkweg, planeten en sterrennevels te bewonderen. Leden van Orion staan paraat om op vragen een antwoord te geven.

Gidsen van het IVN West-Friesland (Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie) en de KNNV (Vereniging voor veldbiologie) geven na een inleiding in het Paviljoen een avondexcursie van 21.00 - 24.00 uur door het duistere Streekbos met het thema: Mag het licht uit?

Ervaar hoe mooi Het Streekbos kan zijn tijdens een wandeling over duistere bospaden en bewonder de lichtval op de grote waterplas met aan de oever het nieuwe Streekbos Paviljoen. Samen kijken, maar vooral luisteren welke dieren er voorkomen tijdens de tocht. Het IVN beschikt over een batdetector om vleermuizen te kunnen horen en bij gunstige weersomstandigheden komen er ook nachtvlinders voor. De toenemende lichtvervuiling door de bewoning en de kassen in de omgeving wordt besproken en het welzijn van donker voor mens en dier. Pas de kleding en schoeisel aan bij het weer en neem een zaklantaarn mee. Kom staren naar maan en sterren en als dat niet het geval is bewonder het licht en de lucht boven Het Streekbos. Een bijzondere belevenis.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.orionweb.nl en www.ivnwestfriesland.nl





ingezonden persbericht