Ingezonden persbericht

Groot Klimmendaal winnaar Publieksprijs Dutch Design Awards

Ontwerp door Architectenbureau Koen door publiek verkozen

Eindhoven, 30 oktober 2010 - Het publiek heeft Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal door Architectenbureau Koen van Velsen, al eerder deze week winnaar van de Dutch Design Awards 2010 in de categorie Beste Interieur Commercieel, verkozen tot de winnaar van de Publieksprijs van de Dutch Design Awards 2010. Een vakjury heeft de finalisten geselecteerd op aspecten als innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, styling in materiaal en kleurgebruik, oorspronkelijkheid, duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid. Het Nederlands publiek heeft daarna bepaald wie de winnaar was. De andere finalisten voor deze Publieksprijs waren: West8 - Permanente brandggrensmarkering Rotterdam, Jeroen Vinken - Mazzo gordijnen, Philips DDesign - Robust collection, Lernert & Sander - Roze Filmilmdagen en Black Magic Marker - De Tweede Wereldoorlog. Tijdens een ffeestelijke uitreiking in de Brainport Greenhouse heeft Architectenbureau Koen van Velsen de prijs blij in ontvangst genomen. Architect Koen van Velsen is verheugd met de prijs: 'Het was al mooi dat vakgenoten ons project konden waarderen. Maar uiteindelijk maken we een gebouw voor de mensen, dus dat ons project is opgevallen bij het publiek is geweldig.'

Bijlagen
In de (zeer kleine) bijlage het volledige persbericht en twee foto's:
- Foto: Interieur Groot Klimmendaal. Foto René de Wit
- Foto: winnaar bij prijsuitreiking. Foto Bram Saeys

Dutch Design Awards
Dutch Design Awards zijn de gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving, en bestaan uit de wedstrijd, de internationaal reizende tentoonstelling en de productie van het Dutch Design Jaarboek 2010. Zo wordt een platform geboden waar jaarlijks het beste van de Nederlandse vormgeving - in de volle breedte - wordt gewaardardeerd en geëtaleerd. Design Connection Brainport, onderdeel van Brainport Development NV in Eindhoven is verantwoordelijk voor het projectmanagement van de Dutch Design Awards, in opdracht van de Gemeente Eindhoven.

Brainport
Toptechnologieregio Brainport is een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Samen bedenken en maken zij de technologie van morgen die bijdraagt aan een veilige, groene en zorgzame samenleving en aan duurzame economische ontwikkeling van Nederland. Met de regio Eindhoven als kern, is Brainport de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. De vijf speerpuntsectoren zijn High Tech Systems & Materials, Food, Automotive, Lifetec en Design.

Dutch Design Awards wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Eindhoven, BNO, Design Connection Brainport, Rado, Studio Dumbar, Lecturis printing company, BuhrmannUbbens, Brainport Development, Dutch Design Week, Design Coöperatie Brainport.



Ingezonden persbericht