Gemeente Valkenswaard

Jeugdtheaterdag om bij weg te dromen

Een Jeugdtheaterdag om bij weg te dromen

Nationale Jeugdtheaterdag

"Bij de Familie Tijd gaan de kinderen graag naar bed. Want als het licht uit gaat en de deur dicht gaat, dan kan de pret beginnen! De kinderen hebben namelijk geen gewoon bed maar een reisbed. Als je in dit bed gaat liggen, reist het de hele wereld en nog verder rond. Overal kun je naar toe en beleef je de leukste, spannendste, mooiste, gekste, kleurrijkste & wonderlijkste avonturen. Doe je ogen dicht en reis maar mee."

Op zondag 31 oktober aanstaande vindt weer de jaarlijkse Nationale Jeugdtheaterdag plaats. Volksuniversiteit De Draaikolk en het Centrum voor Muziek en Dans organiseren deze bijzondere theaterdag waarin dans, toneel en zang centraal staan, met medewerking van cultuurcentrum De Hofnar. Docenten van beide instellingen gaan op deze zondag met kinderen van acht t/m twaalf jaar aan de slag om aan het einde van de middag een presentatie te kunnen geven voor ouders en belangstellenden in de theaterzaal van de Hofnar.

's Morgens starten de kinderen in de ochtend met workshops toneel, zang en dans. Hier beginnen ze met hun kennismaking van de wereld van het theater. 's Middags wordt de rolverdeling bekend gemaakt en worden de kinderen in groepen verdeeld. Zij gaan vervolgens aan de slag met het theaterstuk. Voor de eindpresentatie worden de kinderen geschminkt en verkleed voor hun rol.

Aan het einde van de dag, om 17.00 uur, speelt de hele groep de 'voorstelling' die in de loop van de dag is ingestudeerd voor ouders en andere belangstellenden in het theater van De Hofnar. De voorstelling is gratis toegankelijk. Rond half zes is de afsluiting van de dag. Kinderen in de leeftijd van acht t/m twaalf jaar kunnen deelnemen aan de workshops en de uitvoering. Behalve dat er heel hard wordt (samen)gewerkt om het stuk op de planken te krijgen, wordt het natuurlijk ook een gezellige dag.

Begeleidende docenten zijn Leonie van Kan (drama), Hella Vilé (dans), Els van den Putte (muziek) en Noor Huysmans (productieleiding).

De kosten voor deelname bedragen EUR 30,-. U kunt zich inschrijven tot zondag 17 oktober voor deze bijzondere theaterdag via de website van De Draaikolk: www.draaikolk.nl. Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Volksuniversiteit De Draaikolk op telefoonnummer 040-2013840.