RTL Group

'Wereldwijnen': van druif tot fles

In het nieuwe RTL 4-programma Wereldwijnen neemt tv-kok Ramon Beuk de kijker mee naar verschillende wijnstreken die een ding gemeen hebben: ze brengen lekkere én betaalbare wijnen voort. Vanaf zondag 31 oktober gaat Ramon Beuk in iedere aflevering op zoek naar het verhaal achter drie verschillende betaalbare wijnen uit een bepaalde regio. Om meer te weten over de herkomst van wijnen, bezoekt hij onder andere wijnstreken in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Australië, Chili en Afrika. Het wijnavontuur wordt aangevuld met een culinaire zoektocht naar smakelijke (borrel)hapjes en andere lekkere kleine gerechtjes die perfect bij de gevonden wijn passen.

In de eerste aflevering bezoekt Ramon de twee grootste wijnstreken van Duitsland, de Pfalz en Baden. Hij krijgt onder andere te zien hoe de eerste druiven van het seizoen geplukt en geperst worden en neemt een kijkje in een wijnkelder waar Dornfelder rosé wordt gemaakt.

Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf zondag 31 oktober, tussen 16.55 en 17.25 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Tamara de Kruijff, tel. 035 6718938, tamara.de.kruijff@rtl.nl U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.