Gemeente Haarlem

---



21 oktober 2010
de Bibliotheek Haarlem
023-5115300
023-5115390
k.broekhof@haarlem.nl


Prijsuitreiking eerste Haarlemse Debuutprijs


Kunstenaarssociëteit Nieuwe Teisterbant en de Bibliotheek Haarlem en omstreken organiseren samen een literaire prijs: de Haarlemse Debuutprijs. De prijs is bedoeld voor niet eerder gepubliceerd werk van onbekende schrijvers uit Haarlem en omgeving. Op zondag 31 oktober 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt in Grand Café Brinkmann, Grote Markt te Haarlem. De prijs zal worden uitgereikt door burgemeester Bernt Schneiders. U bent van harte uitgenodigd.

De interesse bij de debuutschrijvers was groot. De jury bestaande uit Lodewijk Wiener (schrijver), Lilian Blom (schrijfster), Bertram Mourits (uitgeverij Contact) en juryvoorzitter Arno Koek (boekhandel Blokker Heemstede) heeft begin oktober een shortlist van drie boeken geselecteerd. De kwaliteit van deze drie manuscripten is hoog.

De prijs voor het winnende manuscript bestaat uit publicatie in kleine oplage en opname in de collectie van de Bibliotheek Haarlem en omstreken. Het winnende boek zal door een aantal boekhandels in Haarlem en omstreken worden verkocht.


Kijk voor meer informatie op www.sbhaarlem.nl en op www.nieuweteisterbant.nl .

DATUM EN TIJDSTIP
Zondag 31 oktober 2010, van 20:00 - 22:30 uur.

LOCATIE
Grand Café Brinkmann, Grote Markt, Haarlem.

KOSTEN
De toegang is gratis.
|