Ingezonden persbericht


Persbericht

Unieke culturele combinatie

Film LAST TRAIN HOME (IDFA winnaar 2009) van Lixin Fan over de strijd van Chinese arbeidsmigranten anno 2009

en de levensgrote beelden van de Xi An strijders
van de Chinese kunstenaar Wu Jun

Zondag 31 oktober - 11.00 uur en 19.00 uur - Het Ketelhuis Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam

Zondag 31 oktober vinden in het Ketelhuis speciale filmvoorstellingen plaats van de film LAST TRAIN HOME, de IDFA-winnaar 2009. In de bioscoopzaal kan men tevens twee levensgrote beelden bewonderen van de Chinese kunstenaar Wu Jun.

De speciale vertoningen en de expositie vinden plaats in nauwe samenwerking met galerie DAYANG'S ART, een van de deelnemers aan de 4e editie van de AFFORDABLE ART FAIR die van 28 t/m 31 oktober in de Westergasfabriek gehouden wordt en toegangelijk is voor het publiek.

Adres: Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam. Aanvangstijden: 11.00 en 19.00 uur.

LAST TRAIN HOME
Kalm observerend en zonder commentaar brengt Lixin Fan gedurende twee jaar het wel en wee van een Chinese arbeidersfamilie in beeld. Al zestien jaar maken de ouders lange dagen in een van de vele grauwe fabrieken die voor het Westen goedkope kleding produceren. Het zwaarste werk is echter de Nieuwjaarsreis van de industriegebieden naar de dorpen in de provincie. Een onvoorstelbare mensenmassa verzamelt zich op het station. Dagenlang wachten ze op kaartjes. Wanneer een sneeuwstorm het spoor ontregelt, is de chaos compleet. Toch lukt het hen telkens weer thuis te komen, maar zal het ze ook lukken het gezin bij elkaar te houden en hun kinderen een betere toekomst te geven? '...bijzonder fraai...' (NRC)
'Een scherp portret van de worstelingen van Chinese arbeiders' (IDFA Juryrapport) 'Filmmaking of the highest caliber... ...intimate and stunning.' (Sundance)

DAYANG'S ART en kunstenaar WU JUN
Wu Jun's unieke hedendaagse kunstbeelden van De Chinese Strijders uit de Qin dynastie in een hedendaagse kranten-jas, staan symbool voor de strijd die dagelijks geleverd wordt door miljoenen Chinese fabrieksarbeiders. De beelden zijn in verschillende maten te bezichtigen en te koop in het Ketelhuis en op de "Affordable Art Fair stand K1-15 Dayang's Art" Gashouder Cultuurpark Westergasfabriek Klönne plein 1, 1014 DD Amsterdam www.dayangsart.com

4e EDITIE AFFORDABLE ART FAIR - 28 T/M 31 OKTOBER
Westergasfabriek weer in het teken van betaalbare kunst. Na drie zeer succesvolle edities van de Affordable Art Fair (AAF) op het Westergasterrein in Amsterdam, maakt de vierde editie van deze internationale kunstbeurs zijn opwachting. Van donderdag 28 t/m zondag 31 oktober tonen meer dan 85 galeries uit binnen- en buitenland hedendaagse kunst van honderden kunstenaars met een prijskaartje van tussen de honderd en vijfduizend euro. Vorig jaar bezochten ruim 15.000 geïnteresseerden de AAF Amsterdam (en is er voor 1,3 miljoen euro aangekocht). Van beginnend kunstkoper tot doorgewinterd verzamelaar: AAF bewijst dat hoogwaardige kunst voor iedereen toegankelijk is. De Affordable Art Fair biedt ruimte voor een grote diversiteit aan kunst. Van klassiek tot vernieuwend, en van abstract tot figuratief. In de verschillende disciplines schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, tekeningen en grafiek tonen de vele nationaliteiten hun laatste werk. Naast Nederlandse zijn internationale galeries ook vertegenwoordigd met kunstenaars uit onder meer Engeland, China, Italië, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en de Verenigde Staten. Ook presenteren net afgestudeerde talenten van de verschillende Nederlandse kunstacademies hun nieuwste werken tijdens de verkoopexpositie 'Ongekend Talent'.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht