Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Klassiekers & Lunch vertoont Hitchcock's The 39 Steps

Utrecht, 27 oktober 2010 - Zondag 31 okttober schittert de klassieke thriller van Hitchcock, The 39 Steps, op het witte doek in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Over een man die op de vlucht slaat omdat hij ten onrechte wordt verdacht van een moord. Na afloop van de maandelijkse filmochtend, die wordt ingeleid door een van onze explicateurs, staat de koffie en de lunch klaar in het Café.

The 39 Steps is een fascinerende vroege film van Alfred Hitchcock uit 1935, vijf jaar voordat hij de sprong naar Hollywood zou maken. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Buchan is de verfilming een speelse en ongedwongen thriller met plotfouten en een onevenwichtig tempo. Desondanks is het een meesterwerk, de eerste uit een lange serie. De film geldt als klassieker en wordt samen met The Lady Vanishes (1938) gezien als het hoogtepunt uit Hitchcocks Engelse periode (in 1940 vertrok hij naar de Verenigde Staten).

In deze komische thriller raken doodgewone mensen verwikkeld in de vreemdste avonturen en worden dramatische gebeurtenissen met onderkoelde humor gebracht. In een Londens theater ontstaat paniek nadat een pistoolschot is gelost. In de verwarring botst de jonge Richard Hannay op de nerveuze Annabella Smith, die op de vlucht is voor de geheime organisatie The 39 Steps. Diezelfde nacht wordt ze vermoord in Hannays huis. Hannay probeert de toedracht van de moord te achterhalen en valt intussen voor de mooie blondine Pamela (Madeleine Carroll).

Exclusieve zeefdruk
Speciaal voor Klassiekers & Lunch maakt kunstenaar Joris Diks maandelijks een nieuwe filmposter in de vorm van een met de hand gedrukte zeefdruk. De filmposters hebben een gelimiteerde oplage van 25 en zijn door de kunstenaar genummerd en gesigneerd. Deze exclusieve zeefdruk is te koop voor 20 euro bij de kassa van het Louis Hartlooper Complex. In Das Kabinett hangen enkele zeefdrukken ter bezichtiging.

Zondag 31 oktober | The 39 Steps
11.30 uur film | 13.15 uur lunch
¤ 15,- (film + lunch) | ¤ 7,50 (alleen film)
R Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1, Utrecht
www.hartlooper.nl

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal:
Rechtenvrij te gebruiken