Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites..Eline Gemerts in Jazzclub Daaldersplaats

Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt zangeres Eline Gemerts uit voor een concert op 31 oktober a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek, waar plaats is voor zo'n 100 gasten. De Daaldersplaats ligt tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen de gasten gebruik maken van een 4-gangen jazzdiner voor 17,50. De presentatie is in handen van Terry Emmery.

Vorig Concert Anne Julie
De Deense zangeres Anne Julie zong bekende maar ook minder bekende standards, waaronder een aantal gevoelige liedjes, samen met Harry Emmery bracht zij een mooi Deens volksliedje.

Eline Gemerts
Zangeres Eline Gemerts werd geboren in Zuid Amerika, in Nederland studeerde zij zang aan het conservatorium. Eline heeft dat magische, ongewone, sprankelende, eigenlijk onbenoembare wat een zangeres van nature moet hebben. Zij maakte deel uit van een muzikaal gezin en werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door de muziek van o.a. Dinah Washington, Sarah Vaughan en Astrud Gilberto. De start van haar zangcarrière begon gelijk goed: in 1997 won zij met haar band de Heineken Music Award. Daarna speelde zij met tal van gerenommeerde musici op veel verschillende podia waaronder in Carré. Eline deed live radio-optredens en zij toerde door België, Spanje, Italië, Duitsland en Libanon, zij is zojuist terug van een toer door Thailand. Ook is Eline vaak te zien en horen in radio- en tv commercials. Haar warme stemgeluid kreeg veel lovende kritieken. Evenals haar debuut cd: Marching die in 2008 uitkwam. Eline heeft een warme 'zwarte' stem waarmee ze moeiteloos van Latin-American naar Gosp el en Swing overschakelt. Haar pianist is Bas van Lier, hij is afgestudeerd aan het conservatorium. Hij speelt op een Ramsey Lewis-achtige manier fabuleus piano. Hij heeft verscheidene muzikale projecten opgezet waaronder 'PIMP' een stuk dat nu loopt in de Nederlandse theaters. Bas speelt met uiteenlopende musici als Def P en Hans Dulfer. Drummer Erik Kooger speelt vanaf zijn 11e slagwerk en volgde het conservatorium in Den Haag. Hij speelde met Teddy Edwards, Scott Hamilton, Ack van Rooyen, Hans Dulfer, David Berkman, Madeline Bell, The European Jazz Project, Edsilia Rombley en Gino Vannelli. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 35 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speeltechniek: het Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is do cent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. In 2009 kwam zijn solo cd Double Bass uit. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub. Het wordt een concert met een Zuid Amerikaanse sfeer.

Eline Gemerts: 31 oktober a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, - p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek). Volgend concert: 28 november Francien van Tuinen.




Ingezonden persbericht