Ingezonden persbericht


Persbericht 21 okt 2010

Foto bijlage: 'Local' Kelly Houben in actie, fotograaf: Gabriele Armino

Beste jeugdklimmers van Nederland strijden in Heerlen om nationale titel

Zondag 31 oktober - Nederlands Jeugd Kampioenschap Sportklimmen - Klimcentrum Neoliet Heerlen

Op zondag 31 oktober vindt in Klimcentrum Neoliet in Heerlen het Nederlands Jeugdkampioenschap Sportklimmen plaats. 46 Deelnemers zullen de 16 meter hoge klimwand bedwingen waarop speciaal voor het kampioenschap zeer zware klimroutes zijn gebouwd. Degene die het hoogst klimmen in de 6 leeftijdscategorieën winnen de nationale titel. De jonge sportklimmers hebben zich voor het kampioenschap gekwalificeerd via de Nationale Jeugd Competitie.

Senioren kampioenen en internationals onder de deelnemers

De 18 jarige Nikki van Bergen en 16-jarige Tim Reuser nemen deel aan dit NJK om hun titels te verdedigen. Nikki maakt ook dit jaar weer grote kans om 1e te worden, omdat zij vanaf 2006 Nederlands Jeugd Kampioene is en ook bij het NK Sportklimmen (Senioren) in 2008 en 2009 de 1e plaats heeft veroverd. Daarbij heeft zij dit jaar als eerste Nederlandse vrouw een 8b in echte rots geklommen. Tim is vanaf 2007 Nederlands Jeugd Kampioen en won in 2009 ook het NK Sportklimmen bij de senioren. Beide zijn onderdeel van Jong Oranje en van het Nederlands Team Sportklimmen en klimmen het hele jaar door internationale wedstrijden.

Lokale helden

Kelly Houben en Rick Lahaye trainen in Neoliet Heerlen en maken grote kans om een plaats op het podium te bemachtigen. Zij mogen één week voor de wedstrijd niet meer in hun thuishal trainen, omdat dan de wedstrijdroutes in de klimhal worden gebouwd. Deze worden o.a. gebouwd door de Nederlands Kampioene Boulderen 2009, Rachel Nilwik uit Heerlen.

Deelnemerslijst
http://www.nkbv.nl/sportklimmen/wedstrijden/was/competitions/view/3035

Tijdschema:

11.45 opening door wethouder Dhr. Gilissen

12.00 uur start ½ finale

14:30 uur start finale

17:30 prijsuitreiking

Locatie (adres):
Klimcentrum Neoliet Heerlen
Sportpark Kaldeborn
Stadionbaan 52
6416 CS Heerlen