Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 29-10-2010

MICHIEL ROMEYN EN JHIM LAMOREE GEVEN HUN VISIE OVER HEDENDAAGSE KUNST

AVRO brengt eerste aflevering R.E.L.:Romeyn en Lamoree

Zondag 31 oktober is de eerste aflevering van het nieuwe AVRO-kunstprogramma 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree'. In het programma navigeren acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree door de hedendaagse wereld van kunst en cultuur. Zij bezoeken kunstenaars en vormgevers en gaan naar musea, tentoonstellingen en voorstellingen.

Michiel en Jhim gaan in de eerste aflevering op bezoek bij David Bade; de winnaar van de Sikkensprijs 2010. In de Beeld Hal Werk in Amsterdam Noord werkt hij aan de bouw van een bank voor het schoolplein van de Hofstede Praktijkschool in Den Haag. Daarna vertrekken zij richting Utrecht en gaan in gesprek met Tejo Remy en Rene Veenhuizen; de ontwerpers van de bekende melkflessenlamp, ladekast en de voddenstoel. De doorgewinterde kunstliefhebbers worden in Amsterdam volledig in de war gebracht als zij de tentoonstelling Dark City van Gernot Fabor in W129 bijwonen.

Michiel en Jhim gaan volledig uit hun dak wanneer zij het decor van de tragikomische voorstelling Silo 8 zien; een voorstelling van theatergezelschap Vis à Vis over de zorg van bejaarden in de toekomst. Tenslotte gaan Michiel en Jhim hard aan het werk in het Abbemuseum. Zij gaan daar op zoek naar de Black Diamond van Ahmet Öðüt.

R.E.L.: Romeyn en Lamoree, zondag 31 oktober om 23.00 uur op Nederland 2.