Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 oktober 2010, Utrecht

"Gratis tijd voor iedereen"

Komende zondag, 31 oktober, is een bijzondere dag. Het is niet alleen Halloween, maar ook de klok wordt een uur teruggezet. Daardoor telt deze dag 25 uur. Iedereen krijgt een uur cadeau. De ideale dag dus voor de presentatie van de derde dichtbundel van Alexis de Roode, Gratis tijd voor iedereen. Deze zal de gedaante aannemen van een fakkeloptocht door oud Utrecht: een wandeling door de tijd.

Bundelpresentatie
Op zondagavond begint de bundelpresentatie in het middeleeuwse bolwerk Manenburg, van waaruit een poëtische fakkeloptocht vertrekt naar Museum Speelklok. Onderweg zullen jonge Utrechtse dichters optreden en ook stadsdichter Ingmar Heyzte zal zich laten horen. Om 21 uur komt de stoet aan bij Museum Speelklok, waar de rest van de bundelpresentatie plaatsvindt, met gebruikmaking van de bijzondere collectie van Museum Speelklok. Om 22.50 is het afgelopen en wordt er nageborreld en gesigneerd.

"Tijdloze Voorleessessie"
In de voorgaande nacht van zaterdag op zondag vinden al twee voorproefjes van de bundelpresentatie plaats tijdens de No Label Culturele Zondag. Om 12 uur zal de dichter voorlezen tijdens de Museum Club Night in het Centraal Museum. En van 2 tot 2 is er een "Tijdloze Voorleessessie" in café Willem Slok, waar Alexis de Roode "gratis tijd" zal uitdelen en waarbij 10 Utrechtse dichters optreden. Deze bijeenkomst is besloten. Het wachtwoord kan worden aangevraagd via info@alexisderoode.nl.

Over Alexis de Roode
Dichter Alexis de Roode debuteerde in 2005 met de bundel Geef mij een wonder, die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Zijn tweede bundel Stad en Land (2008) werd genomineerd voor de J.C. Bloem Poëzieprijs. Voor zijn derde bundel Gratis tijd voor iedereen ontving hij een C.C.S. Crone Stipendium van de gemeente Utrecht. Hij is lid van het Utrechts Dichtersgilde en medewerker bij Het Poëziecircus en het NK Poetry Slam.

Bundelpresentatie, tijd & locatie:
Zondag, 20 uur: Atelier Manenburg, Wijde Doelen 27, Utrecht. Wees op tijd!

Zondag, 21 uur: Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht.

Meer informatie: www.alexisderoode.nl

EINDE PERSBERICHT