Project Gemeente Westland

WestlandStek voor A.M. van der Merwe

WestlandStek voor A.M. van der Merwe

Publicatiedatum: 30-10-2010

Burgemeester J. van der Tak van Westland heeft op zaterdag 30 oktober 2010 de WestlandStek uitgereikt aan de heer A.M. van der Merwe. De heer Van der Merwe heeft gedurende 25 jaar leiding gegeven aan het harmonieorkest en het leerlingen- en jeugdorkest van de vereniging Liora in De Lier.

De heer Arie van der Merwe neemt op die dag afscheid van Liora waarvan hij een kwart eeuw onafgebroken dirigent is geweest. Daarnaast verzorgde hij de opleiding van de leerling-koperblazers. Ook had een grote inbreng bij culturele evenementen in De Lier.

WestlandStek
De WestlandStek - een zilveren opsteker met oorkonde - is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch Kampioenschap.