Ingezonden persbericht


DISNEY START MET FRIENDS FOR CHANGE

Hilversum, 31 oktober 2010 The Walt Disney Company start met Disney Friends for Change. Dit is een initiatief waarbij Disney kids oproept om actief deel te nemen en een bijdrage te leveren aan een schonere wereld. Op de website disney.nl/FriendsForChange zijn diverse beloftes te vinden die makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Het kunnen kleine simpele dingen zijn zoals het licht uit doen of een stekker uit het stopcontact halen.

Actrice Selena Gomez uit Wizards of Waverly Place is ambassadeur van Friends for Change: 'Door iets heel kleins aan te passen in je leven, maken we samen een waanzinnig verschil. Wij zijn de volgende generatie, dus de taak rust op onze schouders om de wereld leefbaar te houden'.

Op de website is een virtuele tuin die steeds voller wordt naarmate er meer mensen meedoen en er meer beloftes worden gedaan. Daarnaast zijn er diverse badges online te winnen die ook toegang geven tot coole games. Uiteraard doen Disney-presentatoren Dean, Sita en Levi ook mee aan Disney Friends for Change. Maar ook de Jonas Brothers en Demi Lovato zetten zich in en hebben onder andere het nummer Send it on opgenomen dat vanaf nu op Disney Channel wordt uitgezonden.

De vier onderwerpen die centraal staan bij Friends for Change zijn afval, klimaat, water en leefomgeving. Met de eerste twee onderwerpen wordt gestart en begin volgend jaar wordt dit uitgebreid. Op de site kan er ook gestemd worden op diverse wereldwijde projecten. Het project met de meeste stemmen ontvangt een bedrag van 250.000 dollar van The Walt Disney Company.

Het terugdraaien van de klok en de start van de wintertijd is het startschot voor de campagne die vanaf nu op Disney Channel en Disney XD gaat lopen. De slogan die centraal staat in de campagne is: 'Start vandaag voor een beter begin van morgen'. Disney Channel en Disney XD vormen samen Disney Channels Benelux en zijn onderdeel van The Walt Disney Company.