Politie Drenthe

Zondag 31 oktober 2010

Provincie Drenthe, 31-10-2010

Politie houdt tweetal aan in warenhuis

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag twee meisjes uit Assen (15 en 17 jaar) aangehouden in een warenhuis gelegen aan het Koopmansplein. Het tweetal wordt ervan verdacht in een warenhuis meerdere artikelen te willen ruilen die niet waren afgerekend. Het duo nam de artikelen in eerste instantie mee naar een pashokje en stopten ze daar in een tas. Ze wilden vervolgens de kleding zonder kassabon inleveren om zo geld terug te krijgen. De meisjes werden betrapt en werden door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto uit de bocht

ASSEN Zaterdagmiddag is op de Veenwalweg een 19-jarige automobiliste uit Assen uit de bocht gevlogen. De vrouw raakte niet gewond. De auto moest worden afgesleept. De vrouw raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en vloog vervolgens uit de bocht.

Rijden onder invloed van alcohol

HOOGHALEN De politie heeft zaterdagavond op de Beilerweg een 34-jarige scooterbestuurder uit Beilen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat een scooter onderuit was gegaan op de Beilerweg. Ter plekke troffen agenten de 34-jarige man uit Beilen aan. Nadat de man door ambulancepersoneel was onderzocht, moest hij een blaastest ondergaan. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 525 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige automobilist uit Klazienaveen op de N862 aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat een automobilist was gestrand op de Statenweg en de bestuurder zou onder invloed van alcohol zijn. Ter plekke werd niets aangetroffen. Agenten troffen even later een beschadigde auto aan op de N862. De 35-jarige bestuurder moest een blaastest ondergaan en bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 680 ug/l middels een ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van acht uur opgelegd.

PEIZE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Peize aangehouden op de Hoofdstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op een snorfiets en viel op omdat hij aan het zingen was. Agenten hielden de man staande en hij gaf aan teveel alcohol te hebben gedronken. De man moest een blaastest ondergaan en bleek inderdaad alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 625 ug/l. Zijn bromfietsrijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van negen uur opgelegd.

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige automobilist uit Sleen aangehouden op de Zijtal O.Z. voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd ter controle aan de kant van de weg gezet. Een blaastest wilde niet lukken, maar de man stond ietwat onvast ter been en had behoorlijke rooddoorlopen ogen. De man werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Via een ademanalyse op het politiebureau scoorde de man 705 ug/l. De man is beginnend bestuurder. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van tien uur opgelegd.

Huiselijk geweld

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft zaterdagochtend een 16-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam aangehouden in verband met huiselijk geweld. De jongen wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben mishandeld. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie houdt man aan voor vernieling

WITTEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige man uit Orvelte aangehouden voor vernieling van een raam van een woning aan de Kerkweg. Na de vernieling was de man in zijn auto gestapt en weggereden. De politie kon de man in zijn woning in Orvelte aanhouden. De man moest ook een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Via een ademanalyse scoorde de man 690 ug/l. Onderzoek wees uit dat het rijbewijs van de man ongeldig verklaard was. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, het rijden met een ongeldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.

Politie houdt duo aan met honkbalknuppel

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Spehornerbrink in de wijk Bargeres twee mannen uit Emmen (17 en 18 jaar) aangehouden. Agenten zagen het duo op straat lopen en zagen dat één van de twee een voorwerp in de mouw van zijn jas had. Na onderzoek bleek dit een honkbalknuppel te zijn. De twee werden meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Aanhouding voor mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Hoogeveen op de Grote Kerkstraat aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen dat de man zich op straat agressief gedroeg. De man werd hierop aangesproken en werd gevorderd te vertrekken uit het centrum van Hoogeveen. Een uur later zagen agenten dat de man zich nog steeds agressief gedroeg in het centrum van Hoogeveen. Agenten zagen vervolgens dat de man een vuistslag uitdeelde aan het hoofd van een 18-jarige man uit Hollandscheveld. De man werd aangehouden voor mishandeling en het niet voldoen aan de vordering. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht twee 19-jarige mannen uit Assen aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden ruzie met elkaar en waren elkaar te lijf gegaan. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werden ingesloten.

Politie vordert rijbewijs in

GIETEN De politie heeft zaterdagmiddag op de N33 het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Gieten ingevorderd. De man reed met een snelheid van 159 kilometer per uur over de N33. Na correctie reed de man 54 kilometer per uur te hard. Agenten vorderden het rijbewijs in en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Caravan raakt los van auto

DIEVERBRUG Zaterdagmiddag is op de N371 een caravan los geraakt van een personenauto. De caravan raakte vervolgens een lantaarnpaal en kwam tegen de vangrail aan de kant van de vaart tot stilstand. De lantaarnpaal lag onder de caravan en de caravan raakte aan de voorzijde beschadigd. De personenauto raakte niet beschadigd. De 34-jarige automobiliste uit Assen raakte ook niet gewond. Het is niet bekend waardoor de caravan is losgeschoten.