999 Games koloniseert America op Halloween

31/10/2010 10:32

999 Games

America, 31 oktober 2010 - Op de Amerikaanse feestdag Halloween is De Kolonisten van Amerika gelanceerd. Spellenmaker 999 Games koloniseerde America in Halloweenstijl met een oranje oplichtende Jack-O pompoeneninvasie. Inwoners van het Limburgse America wachtte een verrassing bij het oude treinstation. Halloween is de eerste in de reeks van komende feestdagen. De meerderheid gaat deze dagen ontspannen tegemoet; toch ziet een kwart de feestdagen als een verplichting. Dit en meer blijkt uit onderzoek van 999 Games naar feestdagenbeleving onder 2565 websitebezoekers.

De Amerikaanse traditie Halloween is in opkomst. Het nadert Sint Maarten in populariteit, men heeft er zelfs meer zin in. Vooral de aankleding van huis en tuin met pompoenen (22%) en lantaarns (19%) spreken aan, net als het griezelige verkleedpartijtje (14%). Americanen konden dit in levenden lijve ervaren, terwijl hun dorp dit weekend op figuurlijke wijze werd gekoloniseerd met speciale Jack-O lantaarns. Tot slot zijn zij met 'trick of treat' verrast met de nieuwste variant in de Kolonistenfamilie.

Regenachtige zondag is spelletjesdag

Vakantiemaanden zijn favoriete spelletjesmaanden (71%). Feestmaand december voert de lijst aan (17%), gevolgd door de zomermaanden juli en augustus (ieder 5%). De regenachtige zondag is ideaal: 70% speelt met slecht weer vaker een spel dan op een zonnige dag, liefst in het weekend (52%). Vrienden (42%) en het gezin (29%) zijn favoriete spellenpartners. Toch blijkt een kwart niet met iedereen de strijd te willen aangaan; bepaalde familieleden of vrienden worden simpelweg geweigerd aan de speltafel. Onze partner is voor slechts 9% het favoriete spellenmaatje. Zijn we soms bang dat het fanatisme of de uitslag van het spel doorklinkt in de slaapkamer?

Opperste concentratie of knus en gezellig?

Spellen spelen gaat voor de ruime meerderheid gepaard met gezelligheid; 70% maakt het extra gezellig met hapjes, drankjes en muziek. Toch is het een serieuze zaak voor een grote groep; 40% wil zo min mogelijk afleiding hebben voor optimale concentratie. De helft geeft de voorkeur aan het spelen van een spel boven televisie kijken, en ruim 37% verkiest een spel boven het lezen van een boek.

Nederlanders houden van feest(dagen)

Kerst (90%), oud en nieuw (87%) en Sinterklaas (78%) zijn de meest gevierde feestdagen voor Nederlanders. Voor de meerderheid (57%) is er geen vuiltje aan de lucht; zij zien nergens tegenop. Toch zijn de feestdagen voor bijna een kwart een verplicht nummer. Het draait tijdens de feestdagen om de sfeer (76%), bij elkaar zijn (49%)en quality time met de familie(46%). Ook is het uitwisselen van cadeaus belangrijk (43%). En niet te vergeten de tijd om leuke dingen te ondernemen (41%).

Al spelend de feestdagen doorbrengen

Top 5 activiteiten tijdens de feestdagen:


1. Spelletjes spelen 82%


2. Bijpraten en leuke gesprekken 68%


3. Familie bezoeken 68%


4. Cadeaus uitpakken 59%


5. Uitgebreid koken 57%

Tijdens de feestdagen worden de spellen veelvuldig uit de kast gehaald. Favoriet zijn de familiespellen (72%), met aan kop het spel De Kolonisten van Catan.

Gouden tips voor geslaagde feestdagen


1. Zet de televisie uit


2. Voorkom verplichtingen


3. Houd het simpel en neem de tijd voor elkaar

De Kolonisten van Amerika

In de nieuwste variant in de Kolonistenfamilie kruipen spelers in de huid van avontuurlijke pioniers, die hun geluk in het westen van de Verenigde Staten zoeken. Ze stichten nieuwe steden, exploiteren het vruchtbare land en houden runderen. De grote afstanden verhinderen echter een soepel transport van de producten. Dit lossen ze op door het bouwen van spoorlijnen. Wie slaagt erin om met zijn treinen als eerste al zijn goederen in de steden van zijn concurrenten af te leveren? De spelregels zijn voor een groot deel gelijk aan die van het oorspronkelijke spel. Het verschil zit in het logistieke aspect. In De Kolonisten van Amerika reizen kolonisten naar het westen om daar nieuwe nederzettingen te stichten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.999games.nl/pers