Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 31-10-2010

Man rijdt weg na verkeersconflict

DE BILT- Vrijdag 29 oktober is een man weggereden na een verkeersconflict op de Alfred Nobellaan.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding van een verkeersconflict. Een 69-jarige man uit De Bilt reed de Alfred Nobellaan op en kreeg daar een conflict met een andere automobilist die kennelijk vond dat de man geen goed rijgedrag vertoonde. De man stapte uit en drukte het portier van de auto van de 69-jarige man dicht, terwijl zijn been er tussenzat. De man liep blauwe plekken op. Vervolgens reed de man weg, waarbij hij op de Blauwkapelseweg een spiegel van een geparkeerde auto afreed.De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Binnensticht op 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Getuigen van berovingen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van twee berovingen waarbij de slachtoffers gedwongen werden geld te pinnen.

De eerste zaak speelt zich af in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober. Een 18-jarige man uit Zeist moet hier onder bedreiging van een steekwapen via de Lageweg naar een pinautomaat aan het Rond bij het postkantoor gedwongen geld pinnen. Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie een melding dat een 18-jarige man aan de 2e Dorpsstraat beroofd was. De man liep in de richting van Driebergen en ter hoogte van de Lageweide werd hij opeens ingesloten door twee jongens. Ze dwongen hem onder bedreiging van een steekwapen naar een pinautomaat op het Rond te lopen en daar te pinnen. Onderweg hebben ze zijn mobiele telefoon afgepakt en weggegooid. De daders gingen er hiernaar vandoor.

De signalementen van de daders zijn als volgt: Man 1 is ongeveer 20 jaar, is 1,80 m lang, heeft een lichtgetinte huidskleur, heeft zwart krullend haar en was in het donker gekleed. Man 2 is ongeveer 18 jaar, is ongeveer 1,75 m lang, heeft een lichtgetinte huidskleur, zwart kort haar en was ook in het donker gekleed en droeg een jas met bontkraag.

De tweede zaak speelt zich af in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober. Hier moet een 19-jarige man uit Huis ter Heide onder bedreiging gedwongen geld pinnen. Omstreeks 04.30 uur wordt de man aan het begin van de Slotlaan door drie lichtgetinte jongens gedwongen om geld te pinnen bij een pinautomaat aan de Slotlaan tegenover cafe/restaurant De Reunie. De man krijgt een voorwerp tegen zijn hoofd gedrukt, maar weet niet wat voor voorwerp dit is. Onderweg nemen ze zijn portemonnee af, die hij na het pinnen terug krijgt. De daders halen ook geld uit zijn portemonnee. De signalementen zijn als volgt: alledrie de jongens hebben een lichtgetinte huidskleur. Een jongen had kort, zwart, krullend haar. Allen droegen donkere jassen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze incidenten. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).